• Πολιτική

    «Ο Μητσοτάκης ξέρει τι θέλουν οι επενδυτές»

    • NewsRoom


    Μια θετική εν γένει εικόνα της ελληνικής οικονομίας σκιαγραφεί η Süddeutsche Zeitung αποδίδοντας τα θετικά μηνύματα των τελευταίων μηνών στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

    Στην αλλαγή του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αναφέρεται εκτενές άρθρο της Süddeutsche Zeitung.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια σημαντική ένδειξη για την συντελούμενη αλλαγή του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται και πάλι στις ελληνικές τράπεζες.  Το ό,τι τόσοι πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν και πάλι στις τράπεζες προκαλεί καταρχήν αισιοδοξία. Σταδιακά αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων που μετά από χρόνια επιστρέφουν και πάλι τα χρήματά τους στις τράπεζες. Το ό,τι πραγματοποιούν κάθε έμβασμα ξεχωριστά δείχνει όμως επίσης ότι στα τέλη του μήνα δεν μένουν λεφτά. Η κατάσταση στα υποκαταστήματα των τραπεζών αντικατοπτρίζει την οικονομική κατάσταση στη χώρα: παντού εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα αλλά οι προοπτικές είναι καλές», αναφέρει χαρακτηριστικά η SZ.

    Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «το ό,τι ο χρηματιστηριακός δείκτης εκτοξεύθηκε από τις αρχές της χρονιάς στα ύψη οφείλεται σε έναν κυρίως άνθρωπο: τον Ιούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Μητσοτάκης προέρχεται μεν από μια από τις ‘μισητές’ πολιτικές δυναστείες της χώρας γνωρίζει όμως πολύ καλά πώς σκέφτονται οι διεθνείς επενδυτές.



    ΣΧΟΛΙΑ