• Πολιτική

    Ο Μιχάλης Μασουράκης νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

    Μιχάλης Μασουράκης


    Ο Μιχάλης Μασουράκης ορίζεται, με απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ως ο νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ο κ. Μασουράκης διαδέχεται, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, τον Μιχάλη Ψαλιδόπουλο, που αποχωρεί από τη θέση του μετά από 5 χρόνια θητείας και προς τον οποίο η κυβέρνηση και το υπουργείο εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την προσφορά του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, καθώς και για την άψογη συνεργασία τον τελευταίο έναν χρόνο.

    Ο νέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας έχει διατελέσει επικεφαλής οικονομολόγος στον ΣΕΒ (2015- 2020) και ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Alpha Bank (1996- 2015), ενώ έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο ΔΝΤ (1983- 1986) και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως αναπληρωματικό μέλος στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1988- 1996).

    Επίσης, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (2000- 2004), ενώ είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του διοικητικού συμβουλίου του ΙΟΒΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ