• Πολιτική

    Ο Λαγός tweetάρει από το περιπολικό και βάζει τα σωστά hashtags

    • Contributor
    Γιάννης Λαγός

    Γιάννης Λαγός


    Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στις Βρυξέλλες μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε νωρίτερα η Εισαγγελία Εφετών.

    Την είδηση της σύλληψης επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Λαγός, ο οποίος έκανε tweet μέσα από το βέλγικο περιπολικό που τον μετέφερε στην φυλακή.

    Συγκεκριμένα, έγραψε: «Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλεφτες, άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα. Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ #AstraZeneca #Εμβολιο»

    Αν όντως ο Λαγός tweetαρε μέσα από το περιπολικό, πέραν της εύλογης απορίας που προκαλεί το ασυνάρτητο κείμενό του -μπλέκει τον Χριστό και την ορθοδοξία, τους «ανθέλληνες» που τον πάνε φυλακή, κι αν είχε κι άλλο χρόνο ίσως το διάνθιζε και με άλλα ασύνδετα πράγματα- αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η χρήση φαινομενικά άσχετων hashtags.

    Τι δουλειά έχει, θα αναρωτηθεί κανείς, το #Astrazeneca και το #Εμβολιο με την σύλληψη του καταδικασμένου χρυσαυγίτη…

    Κι όμως! Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

    Ο Γιάννης Λαγός μάλλον πήρε μαθήματα digital marketing για την χρήση των hashtags, όπως ο καθένας που επιδιώκει να γίνει επιτυχημένος στον θαυμαστό κόσμο των social media, κοινώς να βγαίνει στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

    Έτσι λοιπόν, αν διατρέξει κανείς όλες τις αναρτήσεις του στο Twitter παρατηρεί πως κάτω από το κείμενό του χρησιμοποιεί άσχετα με το θέμα του hashtags, τα οποία όμως βρίσκονταν πολύ ψηλά στα trends την ώρα που έκανε το tweet.

    Για παράδειγμα, χθεσινό tweet, στο οποίο γράφει: «Για να μαθαινουν οι ανόητοι ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι. Ούτε Νορβηγία θα πάω, ούτε στην Ελλάδα θα γυρίσω τις επόμενες μέρες. Να με ρωτάτε πρώτα βρε χαζοί. Σας γλεντάω, χωρίς καν να προσπαθώ #γηροκομειο #Τσερνομπιλ #ΕΟΔΥ #Εμβολιο #ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτιλες #ΝΔ_Χουντα #κρουσματα #Βουλή»

    Τα hashtags που χρησιμοποιεί είναι άσχετα με αυτό που γράφει, όμως έχουν να κάνουν με την χθεσινή επικαιρότητα -τους θανάτους στο γηροκομείο των Χανίων, την επέτειο από το Τσέρνομπιλ, τα εμβόλια, τα κρούσματα, κ.ο.κ.- και βρίσκονταν ψηλά στα χθεσινά trends του Twitter.

    Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις των χρηστών και να διαβάζονται από περισσότερους τα tweets του, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι ειδικοί στα social media.

    Μάθε τέχνη κι άστηνε, κι άμα πεινάσεις πιάστηνε, που λέει κι ο λαός…

    Διαβάστε ακόμη:

    Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός με ένταλμα για να εκτίσει την ποινή του 



    ΣΧΟΛΙΑ