Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τον Παύλο Μπακογιάννη: «Μας λείπει»

  • NewsRoom

Ο Παύλος Μπακογιάννης


Σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ αφιερωμένη στον Παύλο Μπακογιάννη παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΣΗΕΑ και ειδικά στην πρόεδρό της για τη διοργάνωση αυτής της πολύ όμορφης, πολύ ζεστής, της πολύ συγκινητικής εκδήλωσης. Η ΕΣΗΕΑ τίμησε 30 χρόνια μετά τον θάνατό του τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη ως δημοσιογράφου αλλά και ως δημόσιου άνδρα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η επιτυχία μιας εκδήλωσης εξαρτάται από αυτά τα οποία λέγονται στην εκδήλωση αυτή. Και πράγματι, σήμερα, δεν ακούστηκε τίποτα το κοινότοπο, τίποτα το συνηθισμένο, τίποτα το προβλέψιμο για τον Παύλο Μπακογιάννη. Και αυτό, ίσως, με τον τρόπο του λέει πολλά για το δικό του προσωπικό μεγαλείο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Για τον Παύλο έχουν ειπωθεί πολλά. Θα πω μόνο σήμερα ότι μας λείπει ο Παύλος Μπακογιάννης ως δημοσιογράφος. Ως ένας άνθρωπος ο οποίος έβλεπε ότι ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι να ελέγχει την εξουσία, μακριά από συμφέροντα και μακριά από εξαρτήσεις. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Η ελεύθερη δημοσιογραφία είναι αυτή που προστατεύει την εξουσία από υπερβάσεις. Αυτήν πρέσβευε πάντα ο Παύλος Μπακογιάννης.

Γι’ αυτήν αγωνίστηκε και γι’ αυτό και η παρακαταθήκη του ως δημοσιογράφου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ. Και πάλι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΣΗΕΑ για μια πραγματικά ξεχωριστή, για μια πολύ όμορφη εκδήλωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Είκοσι εννιά χρόνια χωρίς τον Π.Μπακογιάννη: Τα συγκινητικά μηνύματα των δικών του ανθρώπων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης: Ο δικός μου Παύλος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η άνανδρη δολοφονία του Π.Μπακογιάννη από τη 17Ν το 1989