• Top Stories

    Ο Καμμένος σπάει το μορατόριουμ: Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ λήγει κάθε συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος


    Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο Πάνος Καμμένος σπάει το μορατόριουμ, το οποίο είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό ως τον Μάρτιο για τη διαφωνία τους σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

    «Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ, είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης Συμφωνίας των Πρεσπών» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    «Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

    Τι είπε ο Ζάεφ

    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε σε ανοιχτή συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, στη διάρκεια της οποίας είπε: «Είμαστε ‘Μακεδόνες’ και μιλάμε ‘μακεδονική γλώσσα’. Κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ποτέ ξανά».

    Επίσης, είπε ότι το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός και πως «όπως ποτέ άλλοτε, η ‘μακεδονική’ ταυτότητα και η ‘μακεδονική γλώσσα’ προστατεύονται».

    Αναφερόμενος στην «ανησυχία» των παρισταμένων σχετικά με την ταυτότητά τους, ο Ζάεφ απάντησε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, γιατί «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της ‘μακεδονικής’ γλώσσας και του αυτοπροσδιορισμού μας».

    Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε φέρει και πάλι αναταραχή στην Αθήνα, δηλώνοντας στη Βουλή της χώρας του ότι οι «μακεδόνες» του Αιγαίου θα μπορούν με την συμφωνία να διδάσκονται τη «μακεδονική» γλώσσα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ζάεφ: Η «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα προστατεύονται από την συμφωνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κωλοτούμπα» από τα Σκόπια: Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του Ζάεφ, λέει τώρα η κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ