• Πολιτική

    Ο Καμίνης «κηρύσσει τον πόλεμο» στα τραπεζοκαθίσματα του Κολωνακίου

    • NewsRoom

    Γιώργος Καμίνης


    Μπορεί ο πεζόδρομος της Τσακάλωφ να έχει ανθίσει το τελευταίο διάστημα με τα μαγαζιά εστίασης να φυτρώνουν…σαν τα μανιτάρια, ωστόσο αυτό φαίνεται να ενοχλεί όχι μόνο τους διερχόμενους περαστικούς που συναντούν τραπέζια και σκαμπό σε κάθε τους βήμα, αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Το πρόβλημα αυτό συναντάται ιδιαίτερα στην περιοχή του Κολωνακίου, με τον Γιώργο Καμίνη να δηλώνει αποφασισμένος να θέσει ένα οριστικό τέλος στην παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα.

    Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κ. Καμίνης «Εξαιτίας της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας από την κυβέρνηση Σαμαρά , στην Αθήνα όπως και στους άλλους δήμους η ανομία στον τομέα αυτό έγινε καθεστώς, αφού σταμάτησαν οι έλεγχοι». Ακόμη, παρατήρησε ότι παρά την επανασύστασή της , η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη: «Από τους 1034 που είχε η Αθήνα πριν την κατάργηση του Σώματος, σήμερα έχει μόλις 385 δημοτικούς αστυνομικούς».

    Οι διεργασίες πάταξης του φαινομένου ξεκίνησαν από το Κολωνάκι, καθώς όπως έκρινε ο δήμαρχος «Η Δημοτική του Αρχή θέλει να κτυπήσει την “καρδιά του κτήνους της ανομίας” στο θέμα αυτό.

    Σχετικά με το θέμα σε δηλώσεις προέβησαν επικεφαλής άλλων παρατάξεων. Ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” , Ρήγας Αξελός, επεσήμανε ότι πλέον «Η προνομιακή γειτονιά διασκέδασης” της Αθήνας δεν είναι το Κολωνάκι αλλά η περιοχή του τριγώνου του ιστορικού εμπορικού κέντρου, όπου και εκεί ο δήμος πρέπει να παρέμβει»

    Ο εκπρόσωπος της παράταξης “Αθήνα πόλη της ζωής μας”, Νίκος Βαφειάδης, υποστήριξε ότι «Αυτό που κάνει η Δημοτική Αστυνομία είναι να κόβει μαζικά κλήσεις για παράνομη στάθμευση και ο δήμος δεν έχει προβεί σε διαγραμμίσεις του ορίου κάθε καταστήματος για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων , ώστε να ελέγχονται».

    Μένει να δούμε για πόσο διάστημα θα ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο και κατά πόσο θα το τηρήσουν οι υπεύθυνοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εισβολή του ΠΑΜΕ στο ΥΠΟΙΚ – Άλλαξαν το όνομα του υπουργείου



    ΣΧΟΛΙΑ