• Πολιτική

    Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης εξελέγη Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής Ρεθύμνης ΝΔ θα είναι ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών.

    Προηγήθηκε ένταση μεταξύ των μελών με αφορμή τη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διακομματικό προεδρείο, μια πρόταση που βρήκε τη στήριξη της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα στη ψηφοφορία που έγινε : ψήφισαν συνολικά 28 βουλευτές. Απουσίαζε ο Άγγελος Τόλκας από τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε αποστολή με τον Α. Τσίπρα.

    Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης σύμφωνα με πληροφορίες εξελέγη με 16 ψήφους υπέρ και 12 λευκά. Στην θέση του Αντιπροέδρου η βουλευτής της ΝΔ Άννα Μάνη Παπαδημητρίου με 16 υπέρ και 2 λευκά και Γραμματέας ο βουλευτής της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης με 16 ψήφους και 3 λευκά.

    Το επόμενο ζήτημα που καλείται σήμερα να αποφασίσει η επιτροπή είναι ο τρόπος λειτουργίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προτείνει την επιβολή πλήρους μυστικότητας σε ότι αφορά τις εργασίες της επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ φέρονται να αντιπροτείναν τη μη προβολή των εργασιών από το κανάλι της Βουλής, αλλά να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά εφόσον αφαιρεθούν αναφορές που άπτονται απόρρητα θέματα γύρω από την ΕΥΠ.

    Αυτή τη λογική φέρεται να ενστερνίζεται και το ΚΚΕ με την διαφορά όμως ότι φέρεται να έχει επισημάνει ότι την επιλογή του τι θα δημοσιεύονται στα πρακτικά να την κάνει το σώμα της επιτροπής και όχι το Προεδρείο.



    ΣΧΟΛΙΑ