• Πολιτική

    Ο ΑΕΚτζής Χρήστος Σταϊκούρας οπαδός του Μουρίνιο και του Μέσι…

    ΕΝΦΙΑ: Πιθανή η πληρωμή διπλής δόσης τον Οκτώβριο

    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας


    Μπορεί ο υπουργός των Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να έχει ένα βαρύ πρόγραμμα δραστηριοτήτων, αλλά τούτες τις γιορτινές μέρες, τα καταφέρνει να έχει λίγο περισσότερο ελεύθερο προσωπικό χρόνο.

    Συνδυάζοντας  διάβασμα και ποδόσφαιρο.

    Με αυτήν ακριβώς τη σειρά σκοπεύει ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας να περάσει την ημέρα της Πρωτοχρονιάς μαζί με την οικογένεια του.

    Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς –εκτός των άλλων-, αφιερώνει πάντα μία ώρα για διάβασμα  και ακολουθεί ένα δίωρο αφιερωμένο στο ποδόσφαιρο.

    Είναι κοινό μυστικό ότι πέραν της ομάδας της Λαμίας, ο υπουργός υποστηρίζει την ΑΕΚ. Αν και στη βιβλιοθήκη πίσω από το γραφείο του, στον 6ο όροφο του υπουργείου στην οδό Νίκης, φιγουράρουν τρία κασκόλ ομάδων, της Λαμίας, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ…

    Το αγγλικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι το μοναδικό που έχει αγώνες και ανήμερα Πρωτοχρονιά είναι κάτι που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον υπουργό. Η Τότεναμ είναι η αγαπημένη του ομάδα από την Premier Legue,  στον πάγκο της οποίας κάθεται ο Ζοζέ Μουρίνιο και προφανώς ο Χρήστος Σταϊκούρας θα είναι και οπαδός του,  αφού επί των ημερών του η Τότεναμ έχει ανακάμψει πλησιάζοντας στην τετράδα των ομάδων που οδηγεί στο Champion League.

    Ο υπουργός έχει όμως μία διεθνοποιημένη αγάπη για το ποδόσφαιρο.

    Έτσι λοιπόν από τη Γερμανία προτιμά την  Ντόρτμουντ. Ίσως γιατί έχει τα  ίδια κιτρινόμαυρα χρώματα στις εμφανίσεις της με κείνα της ΑΕΚ.

    Από το ιταλικό πρωτάθλημα αγαπάει την Ιντερ, ενώ από το ισπανικό την Μπαρτσελόνα, του μάγου των γηπέδων Λιονέλ Μέσι…

    Στη χτεσινή συνάντηση με δημοσιογράφους ο υπουργός απέδειξε ότι ξέρει να «παίζει» καλή μπάλα και στο φορολογικό…

    Ανέφερε λοιπόν ότι στις νέες διατάξεις υπάρχει και μία παράμετρος,  που πέρασε μεν  απαρατήρητη αλλά έχει ουσιώδη σημασία, διότι ανάμεσα στις θεσπισμένες διατάξεις είναι και οι σημαντικά χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές για τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών….

    Η κίνηση αυτή κάνει πιο ελκυστική την είσοδο καλύτερων και ακριβότερων ποδοσφαιριστών στο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς για αυτούς παύει να είναι τροχοπέδη  η υψηλή φορολογία…. Και στόχος είναι βέβαια οι ελληνικές ομάδες να «παίξουν» ψηλά και με απαιτήσεις στους ομίλους του Champion League.

    Φρόντισε μάλιστα να επισημάνει ότι το μέτρο των  ελαφρύνσεων αφορά μόνο τους  παίκτες και όχι τους προπονητές.

    Η εξήγηση εύλογη. Οι παίκτες έχουν μικρή  περίοδο επαγγελματικού βίου, σε αντίθεση με τους προπονητές που μπορούν να προσφέρουν επί μακρόν τις υπηρεσίες τους στους πάγκους των ομάδων…



    ΣΧΟΛΙΑ