• Πολιτική

    Ντόρα Μπακογιάννη: Μεγαλύτερο από τα κόμματα το διακύβευμα της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στους θεσμούς

    Κουρουμπλής

    Ντόρα Μπακογιάννη


    «Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κόμματά μας. Το θέμα σήμερα για όλο τον πολιτικό κόσμο της χώρας οφείλει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη δικαιοσύνη» τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, και προσθέτει ότι «εάν χειριστούμε τα γεγονότα αυτά με λογική ποδοσφαιροποίησης, μετρώντας δηλαδή τα γκολ που βάλαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε, κατά τη γνώμη μου, υποπέσει σε μικροκομματική παγίδα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό».

    Επισημαίνει ότι σήμερα, βιώνουμε μια βαθιά κρίση η οποία αφορά έναν βασικό θεσμικό πυλώνα, τη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν ζήσαμε μια περίοδο που αντιλήψεις, παντελώς ξεπερασμένες, επικράτησαν στην άσκηση των κυβερνητικών καθηκόντων. «Απόψεις του τύπου “πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία” ή “αν δεν μπουν κάποιοι φυλακή θα χάσουμε τις εκλογές” και λογικές του τύπου “πρέπει να διορίσουμε 4.000 δικαστές”, εξελήφθησαν τότε από κάποιους, απλώς ως γραφικές. Στο βωμό αυτών των απόψεων σπιλώθηκαν πολιτικοί αντίπαλοι, οργανώθηκαν διώξεις και έγινε προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ» υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «σήμερα είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κομματικούς μας εαυτούς και να σταθούμε στο ύψος της πολιτικής μας ευθύνης».

    Στη συνέχεια, η πρώην υπουργός σημειώνει ότι είναι χρέος όλου του πολιτικού κόσμου να στηρίξει τη δικαιοσύνη, ως βασικό πυλώνα της λειτουργίας της δημοκρατίας, αλλά και της ανάπτυξης του τόπου.

    «Μια ουσιαστικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν αφορά μόνο στο κύρος του ίδιου του θεσμού, αλλά κυρίως στην ορθή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια σύγχρονη Δημοκρατία αν έχουμε μια δικαιοσύνη η οποία νοσεί» τονίζει και καταλήγει υπογραμμίζοντας, ότι «διαφορετικά η χώρα δεν θα καταφέρει να γυρίσει σελίδα. Ούτε θεσμικά, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά». «Η πρόκληση για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη. Τώρα πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο» σημειώνει.



    ΣΧΟΛΙΑ