• Πολιτική

    Novartis: Η Ελβετία επιβεβαίωσε το αίτημα για συνδρομή στην υπόθεση

    • NewsRoom


    Επιβεβαιώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας ότι έλαβε δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικά με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπόθεση Novartis. Τα αιτήματα για συνδρομή ελήφθησαν στο τέλος του περασμένου έτους και τον Γενάρη του 2018 και εξετάζονται, όπως δήλωσε χθες αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην ελβετική δημόσια τηλεόραση RTS, και το Ελβετικό πρακτορείο Ειδήσεων το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας swissinfo.

    Οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων της Novartis εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει στην Ελλάδα περίπου 3 δισ. ευρώ ενώ παρόμοιες πρακτικές στον τομέα της υγείας φαίνεται να έχουν κοστίσει στη χώρα περίπου 23 δισ. ευρώ το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2015 σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

    Η θυγατρική της Novartis στην Ελλάδα είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ενημέρωνε ότι γνωρίζει για τις αναφορές που έχουν στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις πρακτικές της εταιρείας και ότι «συνεργάζεται με τις αρχές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γεωργιάδης: Δεν θα παραιτηθώ για τη Novartis-Θα μηνύσω τους προστατευόμενους μάρτυρες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διεγράφη από τη ΝΔ ο Αντώναρος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αντώναρος: Άκυρη η διαγραφή μου από τη Νέα Δημοκρατία



    ΣΧΟΛΙΑ