Πολιτική

Νόμιμη έκρινε το ΣτΕ την αύξηση των θέσεων εισαγγελέων στην Αθήνα

  • NewsRoom


Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα για την κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην Αθήνα, μετά την πρόσφατη αύξηση των οργανικών θέσεων τους.

Αναλυτικότερα, με το νόμο 4786/2021 αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων και ακολούθησε η υπ΄ αριθμ. 7/2021 γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την κατανομή των νέων οργανικών θέσεων. Στη συνέχεια διαβιβάστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο ΣτΕ το σχέδιο διατάγματος σύμφωνα με το οποίο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων των αντεισαγγελέων Εφετών κατά 3 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 56 και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων Πρωτοδικών αυξάνονται κατά 4 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 59.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Ευστρατίου, αφού επεξεργάστηκε νομοπαρασκευαστικά το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με την υπ΄ αριθμ. 57/2021 γνωμοδότησή του το έκρινε νόμιμο και η γνωμοδότηση διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Το ΣτΕ θα κρίνει το αίτημα δικαστικών και δικηγόρων για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Παγώνη για κορονοϊό: To 40-45% των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι νέοι και δεν έχουν εμβολιαστεί

Σαρηγιάννης: «Όχι» Πάσχα στο χωριό – Άνοιγμα εστίασης μετά τις 15 Μαΐου

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ