• Κοινωνία

    Το ΣτΕ θα κρίνει το αίτημα δικαστικών και δικηγόρων για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Συνελήφθη γνωστός εκδότης-δημοσιογράφος με την κατηγορία της φοροδιαφυγής


    Το αίτημα δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό θα κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Κι αυτό διότι στο Ανώτατο Δικαστήριο κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή, με την οποία ζητείται να ανασταλεί (καταρχάς με προσωρινή διαταγή) και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, “η παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους, να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης (δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους) στο κρατικό σύστημα για τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τους κατά του covid-19.

    Η προσφυγή κατατέθηκε από δικηγόρο, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «ο εμβολιασμός των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης είναι υπέρτερο αγαθό από την κατά σειρά ηλικίας προτεραιότητα εμβολιασμού των πολιτών».

    Στην προσφυγή του αναφέρεται ότι οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης πρέπει να συμπεριληφθούν στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας και να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

    Υποστηρίζει, τέλος, ο δικηγόρος ότι καθημερινά εμβολιάζονται 55.000 με 60.000 πολίτες, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι οι δικαστικοί και οι δικηγόροι θα έχουν εμβολιαστεί σε δύο με τρεις ημέρες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Παρέμβαση εισαγγελέα και στην Αθήνα για τα fake news για τα self test σε μαθητές

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ