ΥΓΕΙΑ

Παγώνη για κορονοϊό: To 40-45% των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι νέοι και δεν έχουν εμβολιαστεί

  • NewsRoom
Πρόταση για συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία

H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη


Ανήσυχη εμφανίστηκε η Ματίνα Παγώνη αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού στους νέους ανθρώπους, με αφορμή τα φαινόμενα συνωστισμού και τα κορονοπάρτι στις πλατείες.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε πως η νεολαία δεν δείχνει να έχει καταλάβει πως είναι αυτή που κινδυνεύει από τις μεταλλάξεις, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό νοσηλεύεται με συμπτώματα.

«Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτοί που νοσηλεύονται κυρίως αυτή την περίοδο είναι οι νέοι.

Η κα. Παγώνη σημείωσε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ ήταν η σειρά τους. Παράλληλα, είπε πως λύση για τα κορονοπάρτι θα ήταν το άνοιγμα της εστίασης.

Καυστική ήταν η κα. Παγώνη για το ενδεχόμενο να υπήρχαν μετακινήσεις το Πάσχα. «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχθές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», επεσήμανε.

Διαβάστε ακόμη:

Σαρηγιάννης: «Όχι» σε Πάσχα στο χωριό – Άνοιγμα εστίασης μετά τις 15 Μαΐου

Απομακρύνεται το Πάσχα στο χωριό: Πώς θα γιορτάσουμε την Ανάσταση – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ