• Πολιτική

    Νηνεμία στις υπουργικές καρέκλες: Διαψεύδονται τα σενάρια ανασχηματισμού, συνεχίζεται το κυβερνητικό έργο

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο φουλ δουλεύουν οι κυβερνητικές μηχανές για την προώθηση του μεταρρυθμιστικού έργου. Όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου, το νομοθετικό έργο θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα στην Βουλή.

    Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι μέχρι την 31η Ιουλίου θα κατατεθούν στη Βουλή 26 νομοσχέδια.

    Κι ενώ υπουργοί και κρατικές υπηρεσίες δουλεύουν με αμείωτους ρυθμούς, ενέσκηψαν σενάρια ανασχηματισμού, τα οποία εναλλάσσονται με σενάρια πρόωρων εκλογών.

    Τόσο τα μεν όσο και τα δε διαψεύδονται κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Μάλιστα, χθες, Κυριακή, κυβερνητικές πηγές προχώρησαν εκ νέου σε διάψευση των σεναρίων περί ανασχηματισμού, επισημαίνοντας τα πολλά ανοιχτά ζητήματα αλλά και τα υψηλά θετικά ποσοστά για την κυβέρνηση σε όλες τις μετρήσεις.

    «Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης», ανέφερε σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία» επισήμαναν οι ίδιες πηγές και υπογράμμισαν ότι σε όλες τις μετρήσεις η κυβέρνηση έχει υψηλά επίπεδα αποδοχής.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου παρά τα έκτακτα γεγονότα τα οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Και στέλνει μήνυμα στους υπουργούς ότι δεν χωρούν καθυστερήσεις.

    Μάλιστα, στα σχέδια του Μαξίμου είναι με τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου γίνει ο πρώτος ετήσιος απολογισμός του κυβερνητικού έργου.



    ΣΧΟΛΙΑ