• Πολιτική

    Νίκος Φίλης: Στην Ελλάδα υπάρχει κατ’ επάγγελμα βορειοηπειρώτικος αλυτρωτισμός (video)

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης


    Για βορειοηπειρώτικο αλυτρωτισμό, που υπάρχει κατ΄επάγγελμα στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

    Ο κ. Φίλης επανέλαβε τη θέση του περί μη ύπαρξης αναγνωρισμένου διεθνώς όρου «Βόρεια Ήπειρος», αναφερόμενος στην περιοχή απλά ως Νότια Αλβανία, ενώ χαρακτήρισε δε απαράδεκτα ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για την επιστροφή της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατηγόρησε ακραίες φωνές που δεν επιθυμούν την εξομάλυνση των Ελληνοαλβανικών σχέσεων.

    Μιλώντας για τις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Φίλης έθεσε τις εκλογές  ως όριο της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του κ. Καμμένου. Μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει νέες κυβερνητικές συνεργασίες και συγκλίσεις ανέφερε ο Νίκος Φίλης. Όπως ανέφερε, οι εξελίξεις που σημειώνονται σε όλη την Ευρώπη αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό και εκ των πραγμάτων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μια νέας κυβερνητικής συνεργασίας στην Ελλάδα.

    «Οι εκλογές θα φέρουν το τέλος της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ… Αυτό επιβάλλει η συνταγματική τάξη… Η ακροδεξιών κατευθύνσεων εκλογή Βέμπερ δημιουργεί νέα δεδομένα», επεσήμανε ο Νίκος Φίλης.

    Σε ότι αφορά τις σχέσεις κράτους Εκκλησίας υποστήριξε ότι είναι θετικό το γεγονός πως η κυβέρνηση ανακινεί ένα παγωμένο θέμα σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προκαλεί ο Νίκος Φίλης: Αυτόκλητος σωτήρας ο Κατσίφας, εκεί είναι Νότια Αλβανία οχι Βόρεια Ήπειρος! (video)



    ΣΧΟΛΙΑ