• Πολιτική

    Νίκος Ανδρουλάκης: Να κάνει η PEGA ότι δεν έκανε η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Νίκος Ανδρουλάκης

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Να καλέσει η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αρνήθηκε η αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις υποκλοπές, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο Στρασβούργο.

    «Η Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε η εξεταστική στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

    Επέμεινε ότι η υπόθεση του δεν είναι ένα προσωπικό θέμα αλλά ζήτημα δημοκρατίας και άφησε υπονοούμενα για χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator από τις ελληνικές υπηρεσίες.

    «Διαβολική σύμπτωση είναι ότι η απόπειρα του Predator και η παρακολούθηση από την ΕΥΠ είναι σχεδόν το ίδιο χρονικό διάστημα. Δυο γεγονότα που συγχρονίζονται. Παρότι η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει το Predator, δεν κάνει και κάτι για να μάθει» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης υπενθυμίζοντας με νόημα ότι αυτός δεν είναι και το μόνο κρούσμα των υποκλοπών, «δείχνοντας» και τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη που είχε καταθέσει πρόσφατα ενώπιον της ίδιας επιτροπής.

    Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε την Κυβέρνηση για προσπάθεια συμψηφισμού με περιστατικά και καταγγελίες που είχαν σημειωθεί τη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «όσοι έχουν πράξει παρανομίες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, εμείς δεν συγκαλύπτουμε κανένα».

    Υπενθυμίζεται ότι η PEGA αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου όπου αναμένεται με ενδιαφέρον ο κατάλογος των προσώπων που θα καλέσει για ακρόαση.

    Ιδιαίτερα δε μετά το μεγάλο θόρυβο που προκάλεσε η η αντιπαράθεση του επικεφαλής της επιτροπής με τον Έλληνα Αντιπρόεδρο του ΕΚ Δ. Παπαδημούλη που διέρρευσε στα social media, το προσχέδιο, όπως ειπώθηκε, με τους κληθέντες προς ακρόαση.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Εισηγήσεις να ζητήσει κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Τουρκίας

    Μηταράκης σε Τουρκία: Αποτρέψτε τις παράτυπες αναχωρήσεις λόγω καιρού – Άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ