• Top Stories

    Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να αψηφά τη Δύση – Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

    Κιμ Γιονγκ Ουν

    Κιμ Γιονγκ Ουν


    Για μια ακόμα φορά η Βόρεια Κορέα αψηφά τις προειδοποιήσεις της διεθνής κοινότητας και πραγματοποιεί μια νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

    Το Τόκιο ανακοίνωσε ότι το καθεστώς στην Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτόξευσε «κάτι που έμοιαζε σαν πύραυλο», προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για διεθνείς αντιδράσεις εναντίον του Κιμ Γιονγκ Ουν και ενισχύοντας το αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών για διεθνή δράση εναντίον του.

    Η νέα δοκιμή πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μακράς εμβέλειας, η οποία κινητοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και προκάλεσε τρόμο σε πολλά μέρη του πλανήτη.

    Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε τις ενδείξεις για τη νέα εκτόξευση της Πιονγκγιάνγκ. Λίγη ώρα αργότερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για πύραυλο και όχι για βλήμα.

    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, έκανε λόγο για σαφή παραβίαση των κανόνων του ΟΗΕ και ζήτησε την άμεση σύγκλιση συμβουλίου κορυφής, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η Νότια Κορέα.

    Όπως ανέφεραν σε νεώτερη ανακοίνωσή τους οι Ιάπωνες, ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 11:12 το βράδυ, τοπική ώρα, από σιλό στην επαρχία Τζαγκάνγκ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος είναι δυνατόν να καλύψει απόσταση ακόμη και 3.000 χιλιομέτρων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελσίνκι: Οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς – Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση με μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο – Ένας νεκρός, συνελήφθη ένας ύποπτος (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ