ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές», είπε ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG) Τόμας Βίζερ, στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο. Εκτιμά δε ότι «το φθινόπωρο του 2017 ή την άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».
Ο αυστριακός πολιτικός πρόσθεσε ότι «υπό την προϋπόθεση του σωστού χειρισμού και μιας καλής οικονομικής πολιτικής θα μπορέσει κάτι τέτοιο να καταστεί τουλάχιστον δυνατό». Σημείωσε πως αρχικά η Ελλάδα θα πληρώσει στην αγορά κεφαλαίων «σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής», αλλά τόνισε πως είναι «πολύ αισιόδοξος».
Ο κ. Βίζερ είπε επίσης ότι αναμένει την έναρξη των συζητήσεων γύρω από την ελάφρυνση του χρέους στα μέσα του 2018. «Υπάρχει η πολιτική βούληση να δούμε το πλαίσιο των ελαφρύνσεων στο τέλος του προγράμματος και εάν είναι αναγκαίο να προβούμε στις συμφωνηθείσες ελαφρύνσεις», είπε.
(ΑΠΕ – ΜΠΕ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαρίτσης: Αποφασιστικό βήμα για έξοδο από τα μνημόνια, η απόφαση του Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Ξηραδάκης: Το μεγάλο πρόβλημα της ναυτιλίας είναι η απομάκρυνση των τραπεζών
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ με το νέο τσιγαράδικο: Oι 250 κούτες με τα λαθραία τσιγάρα και οι «εξαφανισμένοι» παραλήπτες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.