• Top Stories

    Βενιζέλος: Να κληθεί ο Βαρουφάκης στη Βουλή

    Βενιζέλος για εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τα συναρπαστικά στοιχεία του πρώην υπουργού Οικονομικών για το πρώτο επτάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου για έξοδο της χώρας από Ευρωζώνη, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, ζήτησε την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Ωστόσο, η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία αμφισβήτησε την αξιοπιστία του Γιάνη Βαρουφάκη και όσων αποκαλύπτει στο βιβλίο του, επιχείρησε να εμποδίσει την διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

    «Δίνετε μεγάλη αξιοπιστία στον κ. Βαρουφάκη και όσα αυτός υποστηρίζει στο βιβλίο του» ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου για να πάρει την απάντηση απο τον κ. Βενιζέλο: «Εγώ δίνω αξιοπιστία; Ο κ. Τσίπρας το έκανε, του ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών και τον ανέδειξε σε γκουρού του».

    «Να καλέσουμε τον κ. Βαρουφάκη γιατί το νέο του βιβλίο τροφοδότησε πλήθος δημοσιευμάτων και άνοιξε συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και την ύπαρξη της χώρας στην ζώνη ευρώ. Υποθέσεις που αφορούν την οικονομική, ευρωπαϊκή και διεθνή θέση της χώρας. Πιστεύω ότι εμπίπτει στο αντικείμενο της επιτροπής. Είναι ζήτημα όχι μόνο ιστορικού αλλά και επικαίρου χαρακτήρα γιατί επηρεάζουν την τρέχουσα κατάσταση της χώρας» επιχειρηματολόγησε ο κ. Βενιζέλος.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς ο Βαρουφάκης ορίζει το μέλλον του Τσίπρα. Δεν τολμάει να κινηθεί νόμιμα ο πρωθυπουργός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολάκης κατά Βαρουφάκη: «Πέρασες συνειδητά απέναντι»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Βαρουφάκης απαντάει στον Πολάκη: «Συνεχίζω ό,τι κάναμε όλοι μαζί, εσύ;»



    ΣΧΟΛΙΑ