• Top Stories

    Βενεζουέλα: Βοήθεια από τον… Πάπα ζητά ο Μαδούρο – Πρόθυμος για εκλογές, αλλά όχι για την θέση του!

    Μαδούρο Βενεζουέλα

    Νικολά Μαδούρο, Πρόεδρος της Βενεζουέλας


    Την παρέμβαση του Πάπα ζήτησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πράγματα στην χώρα της λατινικής Αμερικής, η οποία συνεχίζει να σπαράσσεται από διαδηλώσεις.

    Μέχρι στιγμής, στα επεισόδια που έχουν σημειωθεί έχουν χάσει τη ζωή τους 21 άνθρωποι, με το τελευταίο θύμα να αποτελεί μια 47χρονη γυναίκα, φιλοκυβερνητική διαδηλώτριας, η οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο έπειτα από τον τραυματισμό της στις διαδηλώσεις της περασμένης Τετάρτης.

    Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ξεκίνησε σήμερα τον “εθνικό αποκλεισμό” των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, για να εντείνει τις πιέσεις στον Σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ο οποίος έκανε έκκληση για διάλογο μετά τις βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι τις τελευταίες εβδομάδες.

    Οι διαδηλωτές ζητούν τη διεξαγωγή εκλογών φέτος και την αποχώρηση του Μαδούρο από την εξουσία πριν από τη λήξη της θητείας του (τον Δεκέμβριο του 2018).

    «Εκλογές, ναι, θέλω εκλογές τώρα» είπε την Κυριακή, στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Μαδούρο. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναφερόταν στις περιφερειακές εκλογές, που επρόκειτο να διεξαχθούν τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά αναβλήθηκαν. Μάλιστα ζήτησε από την αντιπολίτευση να καθίσει ξανά στο τραπέζι του διαλόγου ενώ δεν δίστασε να ζητήσει την μεσολάβηση του πάπα Φραγκίσκου.

    Σε μια ειρηνευτική παρέμβαση του Πάπα ευελπιστεί και το Περού. Ο υπουργός Εξωτερικών του Περού Ρικάρντο Λούνα είπε ότι η κατάσταση είναι “εκτός ελέγχου” στη Βενεζουέλα και κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο.

    Πάντως, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της έως ότου ο Μαδούρο αποφασίσει να προκηρύξει προεδρικές εκλογές. «Οι ειρηνικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα μέχρις ότου ο Μαδούρο να σεβαστεί το Σύνταγμα και να βάλει τέλος στο πραξικόπημα που έκανε ο ίδιος. Αν δεν πάρουμε απάντηση από τους διεφθαρμένους και εμπόρους ναρκωτικών (προεδρικούς) ηγέτες μέχρι το τέλος της ημέρας σήμερα, θα ανακοινώσουμε νέες δράσεις”, προειδοποίησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βενεζουέλα: Άγρια βία. Δολοφονούν εν ψυχρώ πολίτες (προσοχή σκληρό video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτική η ευαισθησία της ΝΔ για τη Βενεζουέλα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Μηταφίδης ξαναχτυπά: Η Βενεζουέλα είναι δημοκρατία αλλά διαφορετική (video)



    ΣΧΟΛΙΑ