• Top Stories

    Βαριές ποινικές διώξεις σε βάρος στελεχών και υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ: Φέρονται να έβαλαν στην τσέπη 1 εκ. ευρώ από εισιτήρια

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ από τη διακίνηση εισιτηρίων σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ΜΕΤΡΟ και τραμ. Συγκατηγορούμενοί τους ο νυν και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού των Σταθερών Συγκοινωνιών καθώς φέρονται ότι συγκάλυψαν τη δράση τους.

    Οι κακουργηματικές ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από πολύμηνη έρευνα και το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Μ.Παπασπύρου. Η δίωξη που στρέφεται σε βάρος συνολικά 12 προσώπων (τα δύο στελέχη της ΣΤΑΣΥ και υπαλλήλους του τομέα καταμέτρησης) είναι για κακουργηματική υπεξαίρεση, κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος .

    Η έρευνα άρχισε μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην γενική επιθεωρήτρια, για υπαλλήλους των Σταθερών Συγκοινωνιών που αντί να καταστρέφουν ορισμένες κατηγορίες εισιτηρίων, κρατούσαν σημαντικές ποσότητες, διοχετεύοντας τις εκ νέου σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης. Στη συνέχεια, φέρονται να έβαζαν στην τσέπη τις εισπράξεις.

    Στο πόρισμά της η επιθεωρήτρια κατέληξε ότι οι αρμόδιοι για τη διακίνηση εισιτηρίων και καρτών υπάλληλοι, που όφειλαν να αποδίδουν και τις εισπράξεις, υπό την ανοχή συγκεκριμένων στελεχών της Διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά τα εισπραχθέντα από τα εισιτήρια χρήματα, προκαλώντας ζημία στον Οργανισμό, που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ μόνο για το 2015.

    Στο πόρισμα καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια των εμπλεκομένων να «θολώσουν τα νερά», αφού φέρονται να προκάλεσαν οι ίδιοι έναν πρώτο εσωτερικό έλεγχο, ο οποίος κατέληξε σε ζημία μόλις 16 χιλιάδων ευρώ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, εμφανίζονται μάλιστα να κατέστρεψαν αρχεία για να εξαφανιστούν τα στοιχεία της υπεξαίρεσης των εισπράξεων που δεν αποδόθηκαν στον Οργανισμό.

    Την περαιτέρω έρευνα ανέλαβε ανακριτής κατά της Διαφθοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρήκε τα λεφτά της εγγύησης ο Τσοχατζόπουλος- Σήμερα αναμένεται η αποφυλάκισή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: «Δεν είναι προκλητικός ο μισθός των 1.875 ευρώ του μαέστρου της ΔΕΗ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντάισελμπλουμ: Μακάρι να πραγματοποιηθεί συμφωνία για την Ελλάδα πριν το τέλος Μαϊου



    ΣΧΟΛΙΑ