• Top Stories

    Τσίπρας για δικαστές: «Αντί να βοηθούν, προστατεύουν τους εργοδότες» (pics- video)

    Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Κέντρο) μιλά με την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου (Δεξιά) και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ουρανία Αντωνοπούλου (Αριστερά) στη σημερινή του επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Για ακόμη μία φορά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στους δικαστές, κατά την παρουσία του στο υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, προανήγγειλε ρύθμιση για τα μπλοκάκια.

    Στην αρχή, ο κ. Τσίπρας, είπε: «όταν υπάρχει βούληση δεν φοβάσαι τη σύγκρουση με κακομαθημένους εργοδότες».

    Έπειτα, επιτέθηκε στην Δικαιοσύνη και πήρε θέση υπέρ των εργαζομένων:

    «Οι ομάδες αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και επειδη υπάρχει το φαινόμενο της τακτικής δικαιοσύνης, που δεν βοηθάει, προστατεύοντας τους εργοδότες, σχεδιάζεται πρόγραμμα για ενίσχυση των εργαζομένων και επανεκπαίδευσή τους».

    Αχτσιόγλου

    Η ρύθμιση για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι

    Μιλώντας για τα μπλοκάκια, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών για όσους εργοδότες επιλέξουν να εγγραφούν στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και να δηλώσουν ως μισθωτούς τους εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή απασχολούνται με μπλοκάκι.

    «Ξεχωρίζουμε εικονική ανάπτυξη από πραγματική ζωή»

    «Μας δίνεται η ευκαιρία να ξεχωρίσουμε την εικονική ανάκαμψη επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την ανάκαμψη που έχει ευδιάκριτα αποτελέσματα στην πραγματική ζωή», είπε ο πρωθυπουργός.

    Μάλιστα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ΜΜΕ: «Είδηση θετική και ΜΜΕ τα τελευταία 2 χρόνια ίσως να είναι ασύμβατες έννοιες», λέγοντας στην συνέχεια πως για εκείνον, το να μειωθεί η ανεργία και να υπάρχει αύξηση θέσεων εργασίας, είναι ευχάριστο.

    Για την ανεργία, είπε: «Έχουμε περάσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 2%», τονίζοντας το σύστημα “Εργάνη”, όπου από τον Φεβρουάριο το 2015, υπάρχουν πάνω από 320.000 θέσεις εργασίας.

    «Εθνικός στόχος η ανάκτηση της εργασίας»

    «Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια εικόνα κοινωνικής καταστροφής. Ο πιο σημαντικος εθνικός στόχος είναι η ανάκτηση της εργασίας. Δεν έβρεξε ανάπτυξη, ούτε θέσεις εργασίας».

    Το ευχαριστώ στο ΣΕΠΕ

    Ακόμη, μίλησε για τις παρεμβάσεις που θέλει να κάνει το υπουργείο: «Πρέπει να αλλάξουμε την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, για να είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για την έννοια της αξιοπρεπούς εργασίας».

    Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τους παράγοντες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: «Απαραίτητο και κρίσιμο για την προστασία των εργαζόμενων και στόχος είναι να εντείνει τους ελέγχους που περνάει μέσα από την ενίσχυση των υπηρεσιών και μέσα από την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων».

    Αχτσιόγλου: Βασικοί στόχοι η αντιμετώπιση της ανεργίας και τα θεμέλια για κοινωνικό κράτος

    Δηλώσεις όμως έκανε και η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου:

    «Ο πρώτος στόχος που θέσαμε ήταν το υπουργείο να αντιμετωπίσει την εκτίναξη της ανεργίας και να θέσει τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους που απουσίαζαν από τον τόπο μας. Και στους δυο στόχους ανταποκρινόμαστε ολοένα και περισσότερο»

    «Ο πρώτος νόμος που έφερε στη Βουλή αυτή η κυβέρνηση ήταν η κάλυψη για τα είδη πρώτης ανάγκης, επιδότηση ενοικίου και αυτή η τεράστιας σημασίας παρέμβαση κοινωνικής ανακούφισης, φιλοδοξεί να είναι πυρηνικό στοιχείο για το κράτος πρόνοιας. Επιδιώκει να είναι το εργαλείο για την επιστροφή των φτωχοποιημένων ανθρώπων στην κοινωνική ζωή. Πρόκειται για μια παρέμβαση τεράστιας κοινωνικής σημασίας».

    «Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε ποσοστό 21,7% για τον Απρίλιο, περίπου πέντε μονάδες κάτω» .

    Πρόστιμα σε συστημικές τράπεζες

    «Έχουμε βάλει πρόστιμα σε συστημικές τράπεζες που ξεπερνούν 1,9 δις ευρώ, δεν υπάρχουν άβατα στις εργασιακές σχέσεις».

    Νομοσχέδιο για απλήρωτη-αδήλωτη εργασία

    Η υπουργός, αναμένεται να φέρει σε ψήφιση πλαίσιο, το οποίο θα θέτει κανόνες στην απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, κάνοντας λόγο για στήριξη του υπουργείου εργασίας σε συνθήκες οικονομικής στενότητας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραπεζικές πηγές: Επισπεύδει η κυβέρνηση την έξοδο στις αγορές τις επόμενες 48 ώρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αχτσιόγλου μετά τη σύσκεψη με Τσίπρα: Μειώσαμε 5 μονάδες την ανεργία – Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΚΤ: Από τον Σεπτέμβριο οι απόφάσεις για QE



    ΣΧΟΛΙΑ