• Ελλάδα

    Τσίπρας: Επανεκκίνηση και περισσότερη Δημοκρατία στα πανεπιστήμια

    Τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    «Η Παιδεία είναι θέμα βαθιά κοινωνικό, επηρεάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν μέσα στην κοινωνία και έχουν πρόσβαση στην πληροφορία και τη γνώση. Η Παιδεία είναι δημοκρατικό δικαίωμα για να μπορούν οι πολίτες να ασκούν κριτική στην εξουσία. Η παιδεία είναι ζήτημα Δημοκρατίας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, στην Ολομέλεια του Σώματος.

    Σχετικά με το νομοσχέδιο, τόνισε ότι φιλοσοφία του συνίσταται σε περισσότερη δημοκρατία, θέσπιση δημοκρατικών κανόνων, άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα, σύνδεση με την κοινωνία και αυτό που, όπως ανέφερε, ονομάζουμε προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

    Στόχος είναι να στήσουμε ένα νέο όραμα για την εκπαίδευση. Να βάλουμε στο παρόν τα θεμέλια του μέλλοντος, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: Συγκροτούμε δομές που θα βοηθήσουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να συνδέονται μεταξύ τους και με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Καταργούμε τα συμβούλια διοίκησης για να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η άποψη της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση, είναι μια ακραία φιλελεύθερη αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας και των πανεπιστημίων και συμπλήρωσε: Ριγμένα στην αρένα του ανταγωνισμού θα αλληλοσκοτώνονται για το ποιο θα επιβιώσει στο ακαδημαϊκό “σαρβάιβορ”. Όλοι εναντίον όλων και ο καθένας μόνος του. Αξιολόγηση ναι, ακαδημαϊκή ζούγκλα όχι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρουφάκης: «Να πάμε σε ειδικό δικαστήριο; Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το Grexit του Σόιμπλε»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί την πρόταση Σόιμπλε. Τα sms φωτιά

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Έκθετος ο Έλληνας πρωθυπουργός εάν δεν κινηθεί νομικά εναντίον Βαρουφάκη για την δημοσιοποίηση των sms



    ΣΧΟΛΙΑ