• Πολιτική

    Τουρκία – Δημοψήφισμα: Υποψίες για παραποιήσεις σε περισσότερες από 2,5 εκατ. ψήφους

    Τουρκία


    Για νοθείες στο τουρκικό δημοψήφισμα, οι οποίες δεν αποκλείεται να επηρέασαν το συνολικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έκανε λόγο ο ο Αυστριακός βουλευτής και μέλος της αποστολής Ευρωπαίων παρατηρητών, Αλέβ Κορούν.

    «Υπάρχει η υποψία πως σχεδόν 2,5 εκατ. ψήφοι μπορεί να παραποιήθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κορούν στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF.

    «Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το γεγονός πως ο νόμος επιτρέπει την καταμέτρηση μόνο των επισήμων φακέλων ψηφοφορίας. Όμως το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο απεφάνθη πως παρότι οι φάκελοι χωρίς επίσημη σφραγίδα είναι παράνομοι, πρέπει να καταμετρηθούν κανονικά και να προσμετρηθούν στο αποτέλεσμα», προσέθεσε ο Αυστιακός βουλευτής.

    Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, χάρη στο 51,4% των ψήφων που απέσπασε για την αναθεώρηση του Συντάγματος, κατέχει πλέον νέες σαρωτικές εξουσίες.

    Σύμφωνα με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η διαδικασία του δημοψηφίσματος πρέπει να θεωρηθεί άκυρη καθώς οι ατασθαλίες που παρατηρήθηκαν θα μπορούσαν να μεταβάλουν το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά τέτοιου είδους κατηγορίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εμμένει στη θέση της η Λαγκάρντ: Μόνο με βιώσιμο ελληνικό χρέος, το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο πρόγραμμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Tράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα ο Χρ. Μεγάλου επισήμως στο τιμόνι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δραματικά στοιχεία: Πώς η κρίση στερεί από τις Ελληνίδες την μητρότητα



    ΣΧΟΛΙΑ