Η σοκολατοβιομηχανία Γκοντίβα που ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 1926 και έγινε σήμα κατατεθέν της βελγικής πρωτεύουσας με τα προϊόντα της, έχει απογοητεύσει εδώ και λίγο καιρό τους καταναλωτές.Οι πραλίνες με λικέρ ήταν από τα πιο διάσημα προϊόντα της βελγικής εταιρείας μέχρι τον Απρίλιο του 2017, όταν η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή τους.
Πολλοί χρήστες του Twitter άρχισαν να διαμαρτύρονται επειδή δεν βρίσκουν πια στην αγορά τις αγαπημένες τους βελγικές σοκολάτες Γκοντίβα με αλκοόλ. Μια χρήστης γράφει χαρακτηριστικά στα γαλλικά: «Η βελγική φίρμα πωλήθηκε σε Τούρκους, οι πραλίνες με αλκοόλ τελείωσαν για την Γκοντίβα. Το “χαλάλ” σκοτώνει τις απολαύσεις!!!».
Πράγματι, το 2007 η Γκοντίβα εξαγοράστηκε από την τουρκική εταιρεία Yıldız Holding και φαίνεται ότι το αλκοόλ μέσα στις σοκολάτες είναι «χαλάλ» (Με τον όρο αυτό περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ) σύμφωνα με την νέα ιδιοκτησία.
Η σχετική ανακοίνωση στον Τύπο αναφέρει: «Η στρατηγική είναι να προσφέρουμε (τα προϊόντα μας) σε όλους και οι πραλίνες με το αλκοόλ είναι μόνο για ενήλικες. Θέλουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα μας με καθολικό τρόπο σε ένα ευρύτερο κοινό».
Η εταιρεία Γκοντίβα διαθέτει καταστήματα σε περισσότερες από 80 χώρες ενώ έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί περισσότερες από 450 μπουτίκ και καταστήματα παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλείνει το Youtube-MP3
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναίκα η νέα επικεφαλής της Hyundai
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Elon Musk: Στα 749 δισ. δολάρια εκτοξεύθηκε η περιουσία του
- Νέο υποβρύχιο απέκτησε η Τουρκία – Κάνουμε στρατηγικά βήματα στη «Γαλάζια Πατρίδα» είπε ο Ερντογάν
- Λιμενικό: Διαδοχικά χτυπήματα κατά της διακίνησης ναρκωτικών σε Αττική και Λιμάνι Πειραιά
- Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 26χρονο από τη Σενεγάλη που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς