• Top Stories

    Στη φυλακή ο 32χρονος για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου


    Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 32χρονος κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Απολογήθηκε στον ανακριτή, χωρίς να ζητήσει προθεσμία και χωρίς δικηγόρο να τον υπερασπιστεί.

    Ο δραπέτης των φυλακών παρέμεινε στο γραφείο του 13ου τακτικού ανακριτή για ελάχιστα λεπτά. Αμέσως μετά, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

    Ο συλληφθείς που κατά την αστυνομία, πάτησε την σκανδάλη το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου, φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα έχει ομολογήσει στην προανακριτική του κατάθεση στην αστυνομία για τη συμμετοχή του στη δολοφονία.

    Ο 32χρονος Αλβανός ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές από την 1η Απριλίου 2016. Αρχικά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Θα αποφυλακιζόταν το Δεκέμβριο του 2018. Στις 5 Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρώσει το 1/5 έκτισης της ποινής, πήρε 5νθήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στη φυλακή. Τότε διατάχθηκε έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη.

    Σε βάρος των 5 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, κατά περίσταση, για:

    – Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού

    -Ηθική αυτουργία σε αυτή από κοινού και κατά συρροή

    – Ληστεία από κοινού και κατά συρροή

    – Απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία

    – Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι διάλογοι σοκ του εγκεφάλου με τους εκτελεστές Ζαφειρόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς φτάσαμε από τον εκβιασμό του Αρ. Φλώρου στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε τον -Αλβανικής καταγωγής- δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ