• Top Stories

    Σόιμπλε: «Να γίνει λίγο πιο ανταγωνιστική η οικονομία της Ελλάδας»

    Σόιμπλε


    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραδέχτηκε μεν ότι η Ελλάδα έχει παρουσιάσει βελτίωση, ειδικά με τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν, αλλά το κάτι παραπάνω, πρέπει να γίνει στην οικονομία, για να γίνει λίγο περισσότερο ανταγωνιστική. Μάλιστα, προέτρεψε τις αγορές να εμπιστευτούν και όχι να φοβούνται την Ελλάδα.

    Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο χρέος, λέγοντας: «Ανέκαθεν το Ταμείο ήταν πιο συντηρητικό στις προβλέψεις του σε σχέση με την Ευρώπη». Μάλιστα, απαντάει και στις δηλώσεις του συναδέλφου του και υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γάμπριελ, ότι «η Ευρώπη πρέπει να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος». Ο Σόιμπλε, είπε περί αυτού: «Η γερμανική Βουλή έχει ψηφίσει για το ελληνικό πρόγραμμα το 2015 και πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα τώρα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέο πρόγραμμα τώρα».

    Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα απαιτούσε νέα εντολή από την γερμανική Βουλή και θα ερχόταν σε αντίθεση με τον γερμανικό νόμο.

    Δηλώσεις έκανε και ο Γάλλος υπουργός, Μπρούνο Λεμέρ, στις οποίες υποστήριξε πως θα υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος, η οποία θα ικανοποιεί αμφότερες τις πλευρές, τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τους δανειστές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παππάς: «Έγιναν θετικές παρεμβάσεις – Αποτρέψαμε την καταστροφή σε χιλιάδες Έλληνες»

     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Νew Υork Τimes για τους αναρχικούς της Ελλάδας: Γεμίζουν τα «κενά» της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ