• Top Stories

    Σωφρονιστικοί: «Εάν χυθεί ξανά αίμα συναδέλφων μας, ηθική αυτουργός θα είναι η πολιτική ηγεσία»

    φυ


    Πυρά κατά της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης εξαπολύει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μετά τη σημερινή εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο συναδέλφου τους.

    Το αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου που υπηρετεί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού πυρπόλησαν άγνωστα άτομα, κάνοντας την Ομοσπονδία να κρούει, για ακόμα μία φορά, τον κώδωνα για τους κινδύνους που καθημερινά διατρέχουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και τα «υποσχόμενα» μέτρα προστασίας που δεν λαμβάνονται.

    Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή της:

    «Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι πυρπόλησαν το αμάξι του υπηρεσιακά επαρκή και εντιμότατου συναδέλφου μας Σ.Π. που υπηρετεί στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και της συζύγου του που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι τους. Εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή μας στον συνάδελφο και στην οικογένειά του. Ξέρουμε ότι καμία απειλή δεν είναι ικανή να παρεκκλίνει τον Σ.Π. όπως και κάθε έντιμο συνάδελφο μας από την αφοσίωση στο υπηρεσιακό καθήκον.

    Για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές σε γενικές γραμμές έχουμε τοποθετηθεί δημόσια με ανακοινώσεις μας. Στα ραντεβού μας με τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες και για όσες φόρες μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί τους η ενημέρωση αυτή ήταν πολύ πιο εξειδικευμένη, λεπτομερής και συμπεριλάμβανε και τα βάσιμα συμπεράσματα μας για το που θα οδηγούσε τελικά η κατάσταση αυτή.

    Κάποιοι αρνούμενοι να πάρουν θέση επί των καταγγελλομένων, αφού θα ήταν σαν να πυροβολούσαν τα πόδια τους, επέλεξαν χαρακτηρίζοντας μας «παράκεντρα» να μας καταγγείλουν ως δήθεν υπεύθυνους παρουσιάζοντάς μας από θύματα, θύτες. Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι έδειξαν να εκπλήσσονται για την κατάσταση που παρέλαβαν και τους περιγράψαμε και διαβεβαίωναν ότι θα πάρουν μέτρα. Θέλοντας μάλιστα να δείξουν ότι αυτά που λένε τα εννοούν προανήγγειλαν την συγκρότηση επιτροπής συνεργασίας προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μας αποδείκνυαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.

    Τελικά απεδείχθη είτε ότι δεν κυβερνούν, είτε κυβερνούν ελέω κομματικών τμηματαρχών.
    Όπως και να έχει εμείς δηλώνουμε πλέον ξεκάθαρα για ότι περαιτέρω μας συμβεί, πολύ περισσότερο εάν ξαναχυθεί αίμα και θρηνήσουμε και πάλι θύματα, ηθικοί αυτουργοί θα είναι η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι συν αυτώ ασυντόνιστοι και επαρμένοι και δυστυχώς η κορυφή της Πολιτικής ηγεσίας, έως την στιγμή τουλάχιστον που θα πάρει ξεκάθαρα θέση.

    Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκ από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΑΔΜΗΕ: Πάνω από 650.000 ευρώ «έφαγαν» τα 2 golden boys

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρθρο-παρέμβαση: Οι τραπεζίτες να στείλουν τώρα τις υποθέσεις Λεμονή και Γκρίσιν στην Εισαγγελέα κ. Ελένη Τουλουπάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης Σάλλας: Ζητάμε επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας



    ΣΧΟΛΙΑ