• Top Stories

    Συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν: Έντονη δυσφορία για το «πάγωμα» των ρωσικών επενδύσεων

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (αριστερά) στη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (δεξιά)

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε παλαιότερη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν


    Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο, σχετικά με το «πάγωμα» επενδυτικών πλάνων της Ρωσίας και τη στάση που διατηρεί στο ζήτημα η Ελλάδα.

    Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ITAR TASS, ο Β. Πούτιν δήλωσε στον κ. Τσίπρα «Καλά διμερή σχέδια βρίσκονται στην ατζέντα Ελλάδας-Ρωσίας. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουν παγώσει, αλλά έχουν καλές προοπτικές για την ανάπτυξή τους».

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ρωσίας συμπλήρωσε ότι το εμπόριο μεταξύ των δυο κρατών αυξήθηκε κατά 80% τους πρώτους δύο μήνες του 2017: «Υπάρχουν κάποιες θετικές τάσεις στον όγκο των εμπορικών συναλλαγών, ο οποίος ενισχύθηκε πάνω από 4% το 2016. Και τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους αυξήθηκε κατά 80%. Το εμπόριό μας με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε συνολικά 43%».

    Πούτιν Τσίπρας
    Το σχετικό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ITAR TASS

    Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε, σύμφωνα με το ITAR TASS, ότι «έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις ελληνορωσικές σχέσεις», αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

    «Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τις θετικές τάσεις στο διμερές εμπόριο αλλά και την κατάσταση στην περιοχή στο σύνολό της» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι «η εισροή τουριστών από την Ρωσία στην Ελλάδα αυξάνεται».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ραντεβού Τσίπρα – Πούτιν στο Πεκίνο: Τι είπαν για οικονομία και τουρισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόκκινα δάνεια: Ανοίγει ο δρόμος για ριζική αναδιάρθρωση. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tρόμος: Στα 5 δισ ευρώ τα μέτρα του εφαρμοστικού. Μας έλεγαν ότι ήταν 3,6 δισ



    ΣΧΟΛΙΑ