• Top Stories

    Σύμφωνος δηλώνει ο Σουλτς με το αίτημα του Μακρόν για έναν κοινό προϋπολογισμό επενδύσεων στην ΕΕ

    Μάρτιν Σουλτς

    Μάρτιν Σουλτς


    Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είναι υποψήφιος για την καγκελαρία της Γερμανίας, δηλώνει σύμφωνος με το νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν αναφορικά με την ανάγκη ενος κοινού προϋπολογισμού για τις χώρες της ευρωζώνης.

    «Αν οι χώρες της Ευρωζώνης πρόκειται να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα, ένας κοινός προϋπολογισμός θα είχε νόημα», δήλωσε ο Σουλτς στην εφημερίδα Die Zeit.

    Ο Μακρόν κατέθεσε αίτημα για ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων στην ευρωζώνη, το οποίο θα χρηματοδοτείται από ένα κοινό προϋπολογισμό των χωρών της Ε.Ε. Ο Σουλτς σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του φαίνεται να είναι σύμφωνος με το αίτημα.

    «Αν θέλουμε να βγούμε από τον ατελείωτο κύκλο των αποφάσεων συνόδων που δεν λένε τίποτε και δεν έχουν αποτελέσματα, χρειαζόμαστε μια στρατηγική για να πετύχουμε περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην ευρωζώνη», τόνισε ο Σουλτς.

    Τέλος, ο υποψήφιος για τη θέση της καγκελαρίας συμπλήρωσε ότι, «Όποιος δεν επιθυμεί την πολιτική προστατευτισμού των ΗΠΑ και όποιος δε θέλει να κερδίσει το Brexit, πρέπει να δεσμευθεί στην ολοκλήρωση της ευρωζώνης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παπαδημητρίου: Κανένα επιβαρυντικό μέτρο μέχρι το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτος Warren Bufferr: Διαβάστε την προβλεψή του για τις μετοχές την επόμενη…

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το υπουργείο Οικονομικών εντυπωσιάζεται: Πολλοί πληρώνουν με μετρητά αντί με κάρτες



    ΣΧΟΛΙΑ