• Ελλάδα

    Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για την 29χρονη Ηριάννα


    Μέσα στην κατάμεστη από φίλους και αλληλέγγυους της Ηριάννας αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, κρίνεται αυτή την ώρα η δεύτερη αίτηση της 29χρονης να ανασταλεί η εκτέλεση της πρωτόδικης καταδίκης της.

    Η νεαρή γυναίκα ζήτησε από τους δικαστές να της ανοίξουν την πόρτα της φυλακής, μιλώντας για τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις που έχουν ήδη προκληθεί, όπως υποστήριξε, στην πανεπιστημιακή της καριέρα.

    «Όσο χάνω εμπειρία και εργασία, οι συνάδελφοί μου προχωράνε. Αυτό σημαίνει πως σε πέντε μήνες, σε ένα χρόνο, δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο Πανεπιστήμιο κι ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ, ως τότε θα έχουν χαθεί τα αποτελέσματα των κόπων μου», είπε χαρακτηριστικά η 29χρονη η οποία τον περασμένο Ιούνιο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

    Η πρώτη της αίτηση να ανασταλεί η εκτέλεση της πρωτόδικης καταδίκης της απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων.

    «Ξαφνικά έγινα επικίνδυνη την πρώτη Ιουνίου», ανέφερε σήμερα στους δικαστές. «Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία. Στη φυλακή χάνω ένα-ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Με έκριναν ένοχη με μοναδικό επιχείρημα μια συνάντηση φίλης του συντρόφου μου στο σπίτι του. Ο σύντροφος μου αθωώθηκε κι εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Οσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται».

    Ως μάρτυρες της Ηριάννας κατέθεσαν δύο καθηγήτριες Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες επιβλέπουν τη διδακτορική διατριβή της 29χρονης.

    Υποστήριξαν ότι η εργασία της Ηριάννας ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, αλλά διεκόπη στο αρχικό στάδιο.

    Στο ίδιο δικαστήριο θα κριθεί και η αίτηση αναστολής του Περικλή Μπ., ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

    Ο 33χρονος υποστήριξε ότι το περιβάλλον της φυλακής επιβαρύνει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κι ότι πάντα, στο παρελθόν, ήταν συνεπής με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Επιστολή Ηριάννας σε Τσίπρα: Πίστευα ότι είμαι πολίτης ενός κράτους δικαίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσοχατζόπουλος: Παντελώς ψευδή τα δημοσιεύματα ότι διεκδικώ αποζημίωση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Αποσύρεται από υποψήφιος για την ηγεσία ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για λόγους υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ