• Top Stories

    Σε ποινικό δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

    • NewsRoom
    Παπαντωνίου

    Ο κ.Παπαντωνίου και η κα Σταυρούλα Κουράκου


    Σε αρμόδιο ποινικό δικαστήριο αναμένεται να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με πηγές της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση.

    Όπως όλα δείχνουν, η Βουλή προτίθεται να παραπέμψει τον πρώην υπουργό δικαστήριο και να δικαστεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, που συνδέονται με τις μίζες των εξοπλιστικών.

    Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη όπως και ο κοινός πολίτης, χωρίς τις ειδικές και ευνοϊκές ως προς τη διάρκεια του αξιοποίνου ρυθμίσεις που ισχύουν κατά το Σύνταγμα για μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργούς.

    Η κρίση αυτή της Επιτροπής, όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην ειδική επιτροπή, στηρίζεται στο Άρ. 86 παρ. 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι μόνο για εγκλήματα που οι πολιτικοί τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ανακύπτει η ειδική αρμοδιότητα της Βουλής.

    Επίσης, σημειώνουν ότι η παραπάνω διαδικαστική πορεία, γνωστή και από την προηγούμενη περίπτωση του πρώην Υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, διασφαλίζει επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα με όρους κράτους δικαίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προανακριτική: Καλεί τον Γιάννο Παπαντωνίου για εξηγήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστική απόφαση-βόμβα του ΣτΕ: Στο αρχείο χιλιάδες πρόστιμα – Καταργούνται όλες οι φορολογικές λίστες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε παράνομο καζίνο της κόκας στον Άλιμο – Γνωστές τραγουδίστριες στο κύκλωμα



    ΣΧΟΛΙΑ