• Top Stories

    Σε εμπόλεμη κατάσταση το Μενίδι – Τι ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής

    • NewsRoom
    Μενίδι


    Εμπόλεμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Μενίδι εδώ και οκτώ συνεχόμενες ημέρες. Ο ξαφνικός και άδικος θάνατος του 11χρονου Μάριου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τους κατοίκους της περιοχής στους δρόμους, εναντίον των Ρομά, που σχεδόν καθημερινά επιδίδονται σε άσκοπους πυροβολισμούς.

    Μαρτυρίες κατοίκων στο protothema.gr δείχνουν το αδιέξοδο και αναφέρουν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους εφόσον η πολιτεία συνεχίζει να τους αφήνει απροστάτευτους μπροστά σε κάθε είδους εγκληματική απειλή.

    Οι κάτοικοι του Μενιδίου διαδήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης, ζητώντας χαρακτηριστικά «να φύγει η πρέζα και τα όπλα από το Μενίδι». Όπως λένε, η κατάσταση στην περιοχή έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με σκοπό την ουσιαστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τον τερματισμό της γκετοποίησης της περιοχής.

    Σήμερα, λοιπόν, στις 14:00 το μεσημέρι θα βρεθούν ξανά στους δρόμους, για να πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Απών από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα είναι και σήμερα ο δήμαρχος Αχαρνών, κ. Γιάννης Κασσαβός ο οποίος αισθάνθηκε ένα προκάρδιο άλγος, καθώς με τα επεισόδια στο Μενίδι ταράχτηκε πολύ. Είχε πόνους στο στήθος και πήγε στο Καρδιοχειρουργικό στο «Γεννηματά».

    Έπειτα από καρδιογραφήματα, οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει στην εντατική για παρακολούθηση για 24 ώρες κι αν συνεχιστεί ο πόνος, θα προχωρήσουν σε στεφανιογραφία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μενίδι: Από το 2014 οι Αρχές αγνοούν εντολή ελέγχου της περιοχής από τους πολίτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεχείλισε η οργή των κατοίκων του Μενιδίου – «Δεν έγινε στραβή, χάθηκε παιδί»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μενίδι: Τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ. δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης – Ποια τα «μελανά σημεία»



    ΣΧΟΛΙΑ