• Top Stories

    Σαντορινιός σε Κεγκέρογλου στη Βουλή: «Θρασίμι, ε θρασίμι»

    • NewsRoom
    Σαντορινιός


    Ένταση επικρατεί στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, την ώρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με ερωτήσεις για το Noor 1 αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες. Νίκος Παππάς και Νεκτάριος Σαντορινιός είναι από την μία πλευρά, Βασίλης Κεγκέρογλου και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από την άλλη. Μάλιστα, δεν διστάζουν να απευθύνουν ο ένας στον άλλο βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει το ότι δεν έχει γίνει ακόμη πειθαρχικός έλεγχος για τις παρεμβάσεις του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, στον κρατούμενο Μάκη Γιαννουσάκη (σ.σ. ο δεύτερος έχει καταγγείλει τον πρώτο για εκβιασμό), έριξε βέλη στον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

    «Βλέπω και λυπάμαι για όσα δεν είπατε. Δεν είπατε ότι η υπόθεση είναι μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες που έφερε η Ελληνική Ακτοφυλακή στέλεχος της οποίας είναι και ο άνθρωπος που κατηγορείτε. Δεν είπατε ότι πρωτόδικα καταδικάστηκαν πρόσωπα γνωστά, φίλοι γνωστών μιντιαρχών. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να διερευνηθεί. Μετά τις αποκαλύψεις για τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα σας και όσα είπε ο Μαρτίνης για τους υπουργούς σας και όσα προκύπτουν για Παπαντωνίου η ενασχόλησή σας είναι γιατί δεν έγινε πειθαρχική έρευνα. Μάλλον είστε με αυτούς που θέλουν να κρύψουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έχετε πρόβλημα για το χαμηλό στα ελληνικά ομόλογα και την άνοδο του δείκτη του χρηματιστηρίου».

    Εκεί, πήρε τον λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, εξοργισμένος από όσα άκουσε: «Έχω ερώτηση προς τον κ. Νίκο Παππά αλλά προηγήθηκε κάποιος που τον ανταγωνίζεται στη μαύρη προπαγάνδα. Δεν απάντησε σε τίποτα και είχε το θράσος να κάνει υποδείξεις».

    Μάλιστα, την ώρα που ο Νεκτάριος Σαντορινιός αποχωρούσε από την αίθουσα ο Βασίλης Κεγκέρογλου του είπε: «Θρασίμι, ε θρασίμι. Άντε να πας στο βούρκο σου».

    Ακολούθως, πήρε τον λόγο ο Νίκος Παππάς, που θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα: «Στην πολιτική χρειάζεται και γενναιότητα. Όπως εμείς τηρούμε το Σύνταγμα ακόμα και όταν έρχονται αποφάσεις που τις θεωρούμε ανεξήγητες  – και αναφέρομαι στην απόφαση των τηλεοπτικών αδειών – και κάνουμε τα απαραίτητα έτσι και εσείς να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει στην οικονομία και στις νέες θέσεις εργασίας. Στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε για την προσπάθεια της πολιτείας να βρει ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε την μεταφορά. Αυτό είναι το μείζον».

    «Εσείς είστε κανονικός υπουργός προπαγάνδας», απάντησε ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε: «Εγώ δεν ανέφερα τίποτα για την ανεργία. Εσείς τα είπατε και καλά κάνατε. Ξεχάσατε να πείτε ότι αυξήθηκε η ωριαία απασχόληση αυξήθηκαν οι μακροχρόνια άνεργοι και πάρτε τα επίσημα στοιχεία από τον ΟΑΕΔ. Δεν θα αλλάξει η εικόνα αν η πολιτεία δεν φροντίσει να συνδέσει την ανάπτυξη με την εργασία. Όμως έκανα συγκεκριμένη ερώτηση. Μια άλλη ημέρα θα σας κάνω ερώτηση για την ανεργία αν και νόμιζα ότι με το θέμα αυτό ασχολείται η κυρία Αχτσιόγλου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αθώος ο Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσοχατζόπουλος σε Σρόιτερ: «Σήμερα θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει κάτι άλλο» (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόταση εξεταστικής για Πάνο Καμμένο και Noor1 κατέθεσε η ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ