• Πολιτική

    Σάλος από τις αποκαλύψεις Τσιρώνη: Γνωρίζαμε όλοι το σχέδιο Βαρουφάκη! «Εξεταστική τώρα» λέει η ΝΔ

    Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

    Γιάννης Τσιρώνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης


    Σάλο συνεχίζουν να προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από τα όσα διαμείφθηκαν το 2015 γύρω από το σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη για ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών.

    Έπειτα από τον Γκλεν Κιμ και τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη, η νέα αποκάλυψη για τα όσα εξελίχθησαν κρυφά από τους πολίτες την κρίσιμη εκείνη περίοδο ήρθε από τον   αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης ανέφερε:

    «Ο κ. Βαρουφάκης μάς είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το MΟU (σ.σ IOU) αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή… Μού χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (…)»

    Αυτά τα νομίσματα, πρόσθεσε ο υπουργός, δεν διανέμονται από τράπεζες, είναι πρωτοβουλίες πολιτών… κινηματικό χρήμα, LEDS (Local Exchange Trading Systems). Aυτά τα χρήματα στην Ευρώπη δεν τα κυκλοφορεί το δημόσιο, είναι άλλο πράγμα είπε.

    Οι αποκαλύψεις του αναπληρωτή υπουργού έφεραν την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι από τα λεγόμενα του κ.Τσιρώνη προκύπτει πως ο κ.Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη και τονίζει ότι η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ έχει ως εξής: 

    «Ο τότε, αλλά και τώρα Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην Υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του.

    Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη.

    Αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες.

    Άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”.

    Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ».

    ΠΑΣΟΚ: Θα διερευνηθεί η αλήθεια … ντάλα μεσημέρι

    Το ΠΑΣΟΚ από πλευράς του δια του Εκπροσώπου του, Παύλου Χρηστίδη, τονίζει πως «ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη ο κ.Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος».

    Ο κ. Χρηστίδης, δήλωσε συγκεκριμένα:

    Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο εν ενεργεία Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα, μας πληροφόρησε κι αυτός με τη σειρά του, χαλαρά, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το 2015 το σχέδιο για πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα και κουπόνια. Και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη ο κ. Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος. Όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν την διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου από τη Βουλή και ενδεχομένως από την δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και ” θα είναι ντάλα μεσημέρι”!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερώτηση 9 βουλευτών της ΝΔ προς τον Τσίπρα για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Αυτό είναι το παράλληλο σύστημα πληρωμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας γνώριζε και ήταν ικανοποιημένος με το σχέδιο παράλληλων πληρωμών



    ΣΧΟΛΙΑ