• Πολιτική

    Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε αναδόχους για να εκδώσει ομόλογο

    • NewsRoom
    ομόλογα


    Έξι τράπεζες που θα αναλάβουν το έργο της έκδοσης ομολόγου προσέλαβε η Ελλάδα σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters.

    Σύμφωνα με το ξένο δίκτυο η Ελλάδα ανέθεσε τη διαδικασία διαχείρισης της 5ετούς έκδοσης  στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC τη διαχείριση της πενταετούς έκδοσης.

    Εξάλλου η έκδοση δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο καθώς η χώρα περιμένει έγκριση από τους επίσημους πιστωτές.

    Η συμφωνία ενδέχεται να αποτελέσει μέρος και μιας άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise). Ένα σενάριο που εξετάζεται είναι οι επενδυτές να επεκτείνουν τις ωριμάνσεις μέσω μιας δημοπρασίας για τα ομόλογα 3 δισ. ευρώ που ωριμάζουν τον Απρίλιο του 2019.

    Ένα δεύτερο σενάριο που τίθεται επί τάπητος είναι μια δημοπρασία ή μια επαναγορά των λεγόμενων ομολόγων strip, τα οποία δημιουργήθηκαν από την αναδιάρθρωση χρέους το 2012.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Bloomberg η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων καθυστέρησε εν μέρει λόγω ενός «πλαφόν» που έχει θέσει το ΔΝΤ στο ύψος του χρέους που μπορεί να έχει η χώρα.

    Μιλώντας στο οικονομικό πρακτορείο αξιωματούχοι δήλωσαν πως το Ταμείο, που αναμένεται να συζητήσει την Πέμπτη μια νέα γραμμή πίστωσης προς την Ελλάδα, έχει βάλει «ταβάνι» στο χρέος της χώρας.

    Το «πλαφόν» είναι τέτοιο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που η χώρα δεν μπορεί να εκδώσει άλλο χρέος μέχρις ότου αποπληρώσει μέρος αυτών που οφείλει.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν θα αποπληρώσει άλλα 4 δισ. ευρώ σε ομόλογα που έχει η ΕΚΤ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέρισμα 7,82 εκατ. ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ΓΣ των μετόχων της Καρέλια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «Πήγασος» ενημέρωσε το Χ.Α. για τον πλειστηριασμό της 26ης Ιουλίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκρηκτική ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή: Ξεπέρασαν τα 150 εκ. ευρώ οι προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ