• Top Stories

    Πυροσβεστική: 55 φωτιές σε 24 ώρες – Όλα τα νεώτερα

    • NewsRoom

    Καπνοί από την πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στο χωριό Αγαλά, στη Ζάκυνθο


    Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

    α. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου 2017 και ώρα 16.16 σε δασική έκταση, στον Κάλαμο Αττικής.

    Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις κατάσβεσης επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αναχαίτιση και περιορισμό του κυρίου μετώπου μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου.

    Στο συμβάν επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά 3 Α/Φ CANADAIR και 6 Ε/Π.

    Πρόκειται για μια πυρκαγιά που εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ως κύρια προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και εν συνεχεία τον περιορισμό των ενεργών μετώπων και την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    β. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12.10 χθες σε αγροτοδασική έκταση, στη περιοχή Κρυονέρι Ηλείας. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο και 2 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ ενώ από αέρος επιχειρούν 1 Α/Φ Canadair και 2 Ε/Π.

    γ. Στο νησί της Ζακύνθου έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο πενθήμερο 20 δασικές πυρκαγιές στις παρακάτω περιοχές: Καταστάρι, Καπελέτι, Κοιλιωμένο, Ελιές Βολίμων, Αστέρι Βολίμων, Αλωνάκι Άνω Βολίμων, Σκούτα Άνω Βολίμων, Μεγαλώνι, Άνω θέση – Ασκός Βολίμων, Άγιος Νικόλαος Βολίμων, Δάφνη Βασιλικού, Κάμπι, Άγιος Νικόλαος, Παλιό Χωριο, Νικολουδάκη, Αγαλάς.

    Με κυριότερες αυτές στο Καταστάρι, Κοιλιωμένο και Παλαιό Χωριό.

    Στην κατάσβεση αυτών λαμβάνουν μέρος 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 7 υδροφόρες ΟΤΑ. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από αέρος με 1 Ε/Π.

    Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

    Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά, απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

    Όσοι από τους συμπολίτες μας βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών παρακαλούνται να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

    Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

    Πηγή: Thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ για φωτιές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή επέδειξε πνεύμα συνεννόησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 6 Καναντέρ προσπαθούν να σβήσουν 91 φωτιές – Τα υπόλοιπα 12 επισκευάζονται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολιτικοί αρχηγοί: Μηνύματα στήριξης στους πολίτες που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ