• Ελλάδα

    Ποιο είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στα 200 καλύτερα του κόσμου

    panepistimia


    Ένα ελληνικό πανεπιστήμιο φιγουράρει στη λίστα με τα 200 καλύτερα Ανώτατα Ιδρύματα παγκοσμίως. Πρόκειται για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που συγκαταλέγεται στον σχετικό κατάλογο του Shanghai (Academic Ranking of World Universities).

    Πρόκειται για μία από τις πιο έγκυρες λίστες στον κόσμο. Φέτος κατετάγησαν σε αυτή περισσότερα από 4.000 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης σε 52 επιστημονικά πεδία. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο βρίσκεται μεταξύ των θέσεων 151-200 παγκοσμίως, στις Κοινωνικές Επιστήμες.

    Πιο συγκεκριμένα, στο επιστημονικά πεδίο των Οικονομικών, που βρίσκεται μαζί με άλλα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως τα πανεπιστήμια Freie του Βερολίνου, της Χαϊδελβέργης (Heidelberg), το «Κουίν Μέρι» (Queen Mary) του Λονδίνου και εκείνο των Χρηματοοικονομικών, μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Technical University of Munich), το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (University College London), το Πανεπιστήμιο Strathclyde και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

    Η κατάταξη έγινε με βάση στοιχεία της βάσης της Web of Science, όπως ο αριθμός των δημοσιεύσεων, των ετεροαναφορών (citations), των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες, των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, καθώς και ο αριθμός του προσωπικού του πανεπιστημίου που παρέλαβε κάποιο σημαντικό επιστημονικό βραβείο.

    «Η διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για ακόμη μία φορά είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας των μελών του, συχνά σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες», ανέφερε ο πρύτανης του ΟΠΑ σχετικά και πρόσθεσε: «Η αναγνώριση αυτή ενθαρρύνει όλους μας στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Η διεθνής καλή φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων αποτελεί πνευματικό κεφάλαιο για τη χώρα και εφαλτήριο προόδου της».

    Πατήστε εδώ για την αναλυτική λίστα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεδιάντροπο έγκλημα: 15 χρόνια φυλάκιση σε νοσηλευτή που ασέλγησε σε νεαρή ασθενή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο-σοκ: Γυναίκα εκσφενδονίζεται 20μ. μακριά σε τροχαίο στη Ρωσία!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί οι Αμερικανοί αναλυτές ενθουσιάζονται με τον ΟΤΕ – Τι προβλέπουν για τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ