• Top Stories

    Ποινικές διώξεις σε πλοίαρχο και μέλος πληρώματος για την τραγωδία στην Αίγινα

    μετανάστες


    Ποινικές διώξεις σε βάρος του πλοιάρχου και ενός  ναύτη, ασκήθηκαν από το Λιμεναρχείο, για τη σημερινή ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε στην Αίγινα.

    Ο εν λόγω ναύτης ήταν υπεύθυνος και είχε βάρδια στο πηδάλιο της μοιραίας υδροφόρας η οποία συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης».

    Τόσο ο πλοίαρχος όσο και ο ναύτης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση κανονισμού περί αποφυγής συγκρούσεων.

    Σύντομα αναμένεται να οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές.

    Στο μεταξύ, το Λιμεναρχείο Αίγινας όρισε πραγματογνώμονα για να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ στο σημείο που βυθίστηκε το αλιευτικό πήγε ιδιώτης δύτης για να καταγράψει τις πρώτες εικόνες του ναυαγίου.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρωί το αλιευτικό σκάφος με δύο αδέρφια επιβαίνοντες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, μετά από σύγκρουση με την υδροφόρα, 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

    Τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος περισυνελέγησαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Και οι δύο διαπιστώθηκε πως ήταν νεκροί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σύγκρουση αλιευτικού με υδροφόρα στην Αίγινα – Δύο νεκροί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλούσε τον τρόμο στέλνοντας φακέλους με σφαίρες σε υπουργούς – Tον βρήκε η Αντιτρομοκρατική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσοχατζόπουλος: Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν



    ΣΧΟΛΙΑ