• Top Stories

    Πάτρα: Φόβος στους κατοίκους για τον αμίαντο που περιείχε το κτήριο που κατέρρευσε στο λιμάνι

    • NewsRoom
    Πάτρα αμίαντος


    Ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες στην Πάτρα η κατάρρευση της στέγης του παλαιού κτηρίου του λιμανιού, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας Αλγερινός. Και αυτό καθώς η στέγη εμπεριείχε αμίαντο, ένα υλικό που είναι επικίνδυνο για την υγεία.

    Δεκάδες πολίτες ρωτούσαν αναστατωμένοι εάν το σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε κατά τη κατάρρευση του κτιρίου και κάλυψε τη περιοχή περιείχε αμίαντο και κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. Άλλωστε, αρκετοί από αυτούς έσπευσαν στο σημείο για να δουν τι συμβαίνει.

    Γνωστό το πρόβλημα με το ακίνητο

    «Το ακίνητο που κατέρρευσε στο βόρειο λιμάνι είχε χαρακτηριστεί ετοιμόρροπο, είχε περιφραχθεί και είχε σήμανση ότι ο χώρος είναι ετοιμόρροπος και δεν πρέπει να προσεγγίζεται από πολίτες», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), Νίκος Κοντοές.

    «Το τραγικό γεγονός της κατάρρευσης του ακινήτου, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου, έγινε λίγες ώρες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τη μειοδότρια εταιρεία, για την κατεδάφισή του» ανέφερε ο κ. Κοντοές. Παρότι το ακίνητο-αποθήκη δεν ανήκε πια στη χερσαία ζώνη του λιμένα, με βάση την πρόσφατη απόφαση που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ο ΟΛΠΑ είχε αναλάβει να το κατεδαφίσει και να παραδώσει το χώρο στην πόλη, διευκρινίζει ο πρόεδρος του οργανισμού.

    «Η κατεδάφιση του ακινήτου καθυστέρησε, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία ήθελε να κριθεί το κτίριο διατηρητέο» αναφέρει ο κ. Καντοές. Μάλιστα, «η αρχαιολογική υπηρεσία είχε βάλει ερώτημα προς το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να πάρει ένα χρονικό διάστημα και να μας καθυστερήσει» κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ.

    Το κτίριο είχε κριθεί κατεδαφιστέο από το 2008. Ωστόσο αποτελούσε πολυσύχναστο σημείο, καθώς πολλοί πάρκαραν εκεί τα αυτοκίνητά τους, ενώ υπήρχαν και περίπου 20-25 μετανάστες που είχαν βρει… καταφύγιο.

    Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο ΟΛΠΑ έβγαλε σήμερα απόφαση για την κατεδάφιση του κτιρίου, αλλά δυστυχώς… δεν πρόλαβαν το κακό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός μετά από κατάρρευση οροφής κτιρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Η «μεγάλη απόδραση» των Αθηναίων: Χαμός στα λιμάνια, μόνο χθες έφυγαν 24.196 επιβάτες!

     



    ΣΧΟΛΙΑ