• Πολιτική

    Παρασκήνιο από Μαξίμου: «Εάν δεν κάνει κάποιες σοβαρές κινήσεις η Γερμανία τότε πάμε για την Σύνοδο»

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    «Εάν δεν κάνει κάποιες σοβαρές κινήσεις η Γερμανία τότε πάμε για την Σύνοδο» αναφέρει αρμόδια κυβερνητική πηγή στο mononews.gr επιμένοντας στα όσα διέρρευσε ήδη από χθες κυβερνητικός αξιωματούχος με την επισήμανση πως εάν δεν υπάρξουν θετικές πρωτοβουλίες από πλευράς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σήμερα θα βρεθούμε μακριά από την προοπτική λύσης.

    Κοινώς η ελληνική πλευρά στέλνει ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές με κεντρικό αποδέκτη το Βερολίνο πως εφόσον η πρόταση που παρουσιαστεί θα είναι πανομοιότυπη με εκείνην της 22ας ΜαΪου θα απορριφθεί από το οικονομικό επιτελείο.

    Η νέα γραμμή του Μαξίμου δεν είναι τυχαίο ότι ξεδιπλώνεται λίγες ώρες πριν από την νέα κρίσιμη συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο και πρωτίστως μετά την δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών πως θα υπάρξει λύση στο Eurogroup «και θα τα καταφέρουμε».

    Κυβερνητικές πηγές ερμήνευσαν την συγκεκριμένη αναφορά Σόιμπλε κυρίως ως μία προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις αφήνοντας την αίσθηση πως είναι εκείνος που θέλει την λύση αλλά η «κακή» ελληνική πλευρά την απορρίπτει. Επιπλέον το Μαξίμου εμφανίζεται οργισμένο με την παρατήρηση του Γερμανού υπουργού πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και θεωρεί ότι πρόκειται για στοχευμένο σχόλιο που αποσκοπεί στο να πλήξει την κυβέρνηση δημιουργώντας της ακόμη και προβλήματα εσωτερικής συνοχής. «Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι δύο ημέρες πριν από το eurogroup ο Σόιμπλε θέλησε να δυναμιτίσει τις σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού οικονομικών» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που αποδίδουν τα όσα είπε και για τα τηλεφωνήματα Τσίπρα προς Μέρκελ στην ενόχλησή του επειδή η ελληνική κυβέρνηση τον παρακάμπτει συνομιλώντας με την Καγκελάριο.

    Όπως και να’ χει κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα η κυβέρνηση να κατεβάζει σκοπίμως τον πήχη για το Eurogroup ούτως ώστε εάν αποσπάσει μία σχετικά καλή λύση  να την φέρει στην Αθήνα δηλώνοντας δικαιωμένη για την απόφασή της να διεκδικήσεί κάτι παραπάνω σε σχέση με τα όσα προτάθηκαν στις 22 Μαϊου.

    Από την άλλη βεβαίως βολές ρίχνουν και οι δανειστές με Ευρωπαίο αξιωματούχο να προσπαθεί να κόψει από την πλευρά του τις ελπίδες της κυβέρνησης πως μπορεί να εξασφαλίσει μία πολιτική λύση στην Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.  Επί της ουσίας οι δανειστές θέλουν να αποφύγουν μία συζήτηση σε επίπεδο κορυφής που θα υπερβεί τους υπουργούς οικονομικών ενώ και το Μαξίμου βαθιά μέσα του επιθυμεί όλα να τελειώσουν σήμερα στο Λουξεμβούργο για να μην προσλάβει η συζήτηση για το χρέος διαστάσεις δράματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο χαστούκι από Σόιμπλε: «Χάσιμο χρόνου η εμμονή της Ελλάδα στη πρόταση Λε Μερ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: «Τα πράγματα βαίνουν στην σωστή κατεύθυνση»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Citi: Ο φόβος που «καλλιεργεί» ο Τσίπρας αυξάνει τον κίνδυνο καθυστερήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ