• Top Stories

    Παππάς και STAR συγκρούονται για τις τηλεοπτικές άδειες

    • NewsRoom
    Παππάς

    Νίκος Παππάς, πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής


    Μετωπική σύγκρουση μεταξύ Νίκου Παππά και STAR έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό, μετά την αγωγή του καναλιού για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

    Το κανάλι, ζητά από το Δημόσιο 32,4 εκατ. ευρώ για να αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη επειδή στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των καναλιών, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια, χάνοντας το Survivor και φυσικά… αρκετά εκατομμύρια για έσοδα.

    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, απαντάει μέσω του Twitter, ζητώντας από το STAR «να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων μάνατζερ».

    Το tweet – απάντηση του Νίκου Παππά:

    Συγκεκριμένα, ο σταθμός ζητάει την συγκεκριμένη αποζημίωση «για την αποκατάσταση της ζημίας που μας προεκλήθη από το γεγονός της συμμετοχής μας και της παράνομης μη αδειοδότησής μας κατά τη διαδικασία του Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών».

    Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι το STAR διεκδικεί μέσω της αγωγής τα 32,4 εκατ. ευρώ από: τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

    Η πλειονότητα των χρημάτων, αφορά την ζημιά του καναλιού, κοντά στα 637 χιλ. ευρώ θετική ζημία και 31,7 εκατ. ευρώ αποθετική ζημία, αλλά ζητάει και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέος γύρος αντιπαράθεσης: H απάντηση του Νίκου Παππά στους καναλάρχες για τις 12 άδειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παππάς: Οδηγός τα 250 εκατ. ευρώ του προηγούμενου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απασφάλισε η Ασημακοπούλου για τις τηλεοπτικές άδειες: Σχέδιο καθεστωτικού τύπου ελέγχου των ΜΜΕ



    ΣΧΟΛΙΑ