Δυο εισαγγελείς εφετών που βρέθηκαν σε απέναντι «όχθες», διατυπώνοντας εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στην έρευνα για τα δάνεια της Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου, έγιναν αποδέκτες αντίθετων κρίσεων από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Ο πρώτος, σημερινός εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Ιωάννης Αγγελής προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Η δεύτερη, Γεωργία Τσατάνη δεν προήχθη στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αωτάτου Δικαστηρίου, λόγω της πειθαρχικής ποινής της σε στέρηση μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.
Ο κ. Αγγελής, μετά τη δημοσίευση της προαγωγής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα εγκαταλείψει τη θέση του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και εν συνεχεία το ΑΔΣ θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί.
Ως εισαγγελέας Εφετών ο κ. Αγγελής είχε καταθέσει δύο αναφορές, με τις οποίες επέρριπτε ευθύνες για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Βγενόπουλου, μεταξύ άλλων και στην κα Τσατάνη.
Με άλλες αποφάσεις, του ΑΔΣ προήχθησαν στο βαθμό του εισαγγελέα Εφετών 5 αντεισαγγελείς Εφετών: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Σοφία Αποστολάκη και Βασιλική Χριστούλη.
Στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών προήχθησαν 6 εισαγγελείς Πρωτοδικών: Μαρία Σπυροπούλου, Ζωή Νικολάου, Δημήτριος Σταύρου-Βρακάς, Ευάγγελος Μαστάκας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Καλλιρόη Νταίκου.
Στο βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προήχθησαν 6 αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: Γεώργιος Πολυκράτης, Ιωακείμ Κασωτάκης, Ειρήνη Πελεκάνου, Κωνσταντίνα Θάνου, Στυλιανή Γιαιλόγλου και Δήμητρα Τσιαρδακλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μενίδι: Ελεύθερος ο 23χρονος μέχρι να δικαστεί η έφεση του
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων που επλήγησαν από τον σεισμό
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λέσβος: Μία εγκλωβισμένη, 10 τραυματίες και μεγάλες ζημιές από τον σεισμό 6,1R (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών
- Πρόεδρος Ράντεφ: Γίνεται σαφέστερο ότι τα δικαιώματα των Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία δεν είναι διμερές πρόβλημα
- Μολδαβία: Νέες κυρώσεις από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής
- Ρωσία, Ιράν και Κίνα εντείνουν την κακόβουλη δράση τους στη Μ. Βρετανία
