• Top Stories

    Ο Γαβρόγλου απέρριψε το αίτημα των 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα παρέμβαση Φίλη για τα μέτρα

    Κώστας Γαβρόγλου/υπουργός Παιδείας


    Με μια σύντομη παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε πως αποφάσισε να απορρίψει την τροπολογία των 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία.

    Ο  κ. Γαβρόγλου υποστήριξε απλά  πως η βουλευτική ρύθμιση στοχεύει στο να διευκρινιστούν όσα ήδη ισχύουν.

    «Η τροπολογία είναι μία δήλωση αυτού που ισχύει σήμερα για τα πειθαρχικά» είπε αρχικά ο κ. Γαβρόγλου, για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «έχει ήδη βγει δελτίο Τύπου από το υπουργείο Παιδείας, που διευκρινίζει αυτό που ισχύει. Η τροπολογία ήθελε απλώς να διευκρινίσει επαρκώς αυτό που ισχύει, γιατί είχε υπάρξει σύγχυση».

    Από την άλλη ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές που υπογράφουν την προτεινόμενη ρύθμιση έχουν διαφορετική άποψη και ενδεχομενως να εμμείνουν σε αυτή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

    Κατά την ίδια συνεδρίαση, ο πρώην υπουργός Παιδείας -και ένας εκ των 28 βουλευτών που υπέγραφαν την αίτηση- κ. Νίκος Φίλης, εξέφρασε ξανά αμφιβολίες για το αν τα επώδυνα μέτρα που εισηγήθηκε η κυβέρνηση με το τέταρτο μνημόνιο ήταν προϊόν εκβιαστικών αιτημάτων από την πλευρά των δανειστών.

    Μιλώντας ειδικά για την ρύθμιση που απελευθερώνει τις απολύσεις των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων αλλά και γενικότερα για τις περικοπές σε συντάξεις, αφορολόγητο, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και των πλειστηριασμών είπε «Αν η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει τις ρυθμίσεις, αναγκάστηκε μεσα σε πλαίσιο γενικότερων καταναγκαστικών επιλογών» ενώ έσπευσε να προσθέσει: «επιλογές που θα δούμε που θα καταλήξουν. Υπήρξαν ρυθμίσεις που δεν τις θέλαμε αλλά αναγκαστήκαμε να τις πάρουμε για να σταθμίσουμε ορισμένες επιλογές».

    Αναφορικά δε με την απορριφθείσα βουλευτική τροπολογία που υπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, δήλωσε πως τον καλύπτει η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας λέγοντας πως «Η δήλωση του υπουργού Παιδείας ότι οι κρίσεις παραμένουν στα πειθαρχικά συμβούλια δείχνει την εμπιστοσύνη μας στην λειτουργία των δημόσιων σχολείων στην βάση ισονομίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων: «Ο νόμος παραμένει εκτρωματικός – Δεν τροποποιείται, καταργείται»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέταρτο Μνημόνιο: 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κατάργηση ρύθμισης που οι ίδιοι ψήφισαν



    ΣΧΟΛΙΑ