• Πολιτική

    Ο Φετουλάχ Γκιουλέν θεωρείται υπεύθυνος για τα όπλα στο τζαμί της Ξάνθης

    • NewsRoom
    Τζαμί


    Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη από υπηρεσίες ασφαλείας ότι το τζαμί της Ξάνθης επρόκειτο για… οπλοστάσιο -αφού εκεί βρέθηκαν μέσα σε μαύρη σακούλα στον προαύλιο χώρο δύο πιστόλια (το ένα με σιγαστήρα) και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων-, σήμερα, υπάρχουν εξελίξεις.

    Οι αρχές του χωριού που βρίσκεται το τζαμί, της Ηλιόπετρας του δήμου Τοπείρου, βρίσκονται από χθες σε εγρήγορση, προκειμένου να διαλευκάνουν  την υπόθεση με τα όπλα, τα οποία στάλθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., στην Αθήνα, για να διευκρινιστεί εάν χρησιμοποιήθηκαν σε εγκληματική ενέργεια. Πάντως, ο ιμάμης που κατηγορείται για οπλοκατοχή, ανακρίνεται για όλη την υπόθεση.

    Για προβοκάτσια μιλούν ο γενικός Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής και ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, στον οποίο υπάγεται ο συλληφθείς ιμάμης οι οποίοι, προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, κατηγορούν ανοιχτά τον Φετουλάχ Γκιουλέν για την υπόθεση, τον άνθρωπο δηλαδή που ισχυρίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας, την 15η Ιουλίου του περασμένου έτους.

    Όπλα τζαμί Ξάνθης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αρνητικοί Σόιμπλε-Μέρκελ στο πάγωμα των ελληνικών επιτοκίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος: «Η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο σύντομα από ό,τι νομίζετε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξωδικαστικός μηχανισμός: Κατατέθηκε στη Bουλή το σχετικό νομοσχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ