• Πολιτική

    Ο Άσαντ κατηγορεί τις ΗΠΑ για “σφαγή” εκατοντάδων πολιτών σε βομβαρδισμό αποθήκης χημικών του ISIS

    • NewsRoom
    Αεροσκάφος


    Βομβιστική επίθεση με αεροσκάφη σε αποθήκες δηλητηριώδους αερίου του «Ισλαμικού Κράτους», πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ τους και αμάχων.

    Τις κατηγορίες αυτές έφερε στο φως ο συριακός στρατός, δήλωση του οποίου σήμερα, αναφέρει ότι αντάρτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την αλ-Κάιντα «έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα».

    Το σκηνικό αυτό, που δεν επιβεβαιώνεται πάντως, συμβαίνει μια βδομάδα μετά την επίθεση -με χημικά- της κυβέρνησης Άσαντ, εναντίον αμάχων σε ανταρτοκρατούμενη πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ.

    Ο συριακός στρατός συνεχίζει, λέγοντας ότι γύρω στις 17.30 που έγινε ο βομβαρδισμός (τοπική ώρα στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ Ζόρ), χτυπήθηκαν αποθέματα χημικών όπλων του ISIS, όμως δεν αναφέρει λεπτομέρειες για την τοξική ουσία που απελευθερώθηκε.

    Κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης στο χωριό Χάτλα, «ένα λευκό σύννεφο έγινε κίτρινο μετά την έκρηξη σε τεράστια αποθήκη που είχε μέσα μεγάλες ποσότητες τοξικών υλικών», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sana της Συρίας. Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής σε όλα αυτά.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτοψία στην Abbvie: Είδαμε με τα μάτια μας πώς είναι να δουλεύεις στην «ελληνική Google»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγωνία εκφράζουν οι πολίτες για την πρόσβαση σε νέα καινοτόμα φάρμακα – Νέα έρευνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Τρύφων: Την πιο δύσκολη χρονιά διανύει ο φαρμακευτικός κλάδος

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ