• Top Stories

    Ντόναλντ Τραμπ: Η Τεχεράνη «σπέρνει θάνατο», δεν επικυρώνουμε τη συμφωνία για τα πυρηνικά

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι “μία από τις χειρότερες” που υπήρξαν, δήλωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα επικυρώσει εκ νέου τη συμφωνία.

    Επιπλέον, ο Αμερικανός ηγέτης κατήγγειλε τη συμπεριφορά της «ιρανικής δικτατορίας», την οποία θεωρεί ως έναν από τους βασικούς «υποστηρικτές της τρομοκρατίας» στον κόσμο.

    Η Τεχεράνη «σπέρνει τον θάνατο, την καταστροφή και το χάος σε ολόκληρο τον κόσμο» και «η επιθετικότητα της ιρανικής δικτατορίας συνεχίζεται έως σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν «σκληρές κυρώσεις» σε βάρος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. Ωστόσο, όπως εξήγησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον του ίδιου του κράτους του Ιράν, καθώς δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν ολοκληρωτικά από τη συμφωνία, αλλά να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους της.

    EE: Η συμφωνία δεν είναι επαναδιαπραγματεύσιμη

    Η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση, διαμήνυσε απόψε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, σε μια πρώτη αντίδραση στις ανακοινώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

    Η Μογκερίνι υπογράμμισε ότι δεν επαφίεται σε καμία χώρα να τερματίσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015. Τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συλλογική διαδικασία για να διαφυλαχθεί η συμφωνία αυτή.

    Ιράν: Απάντηση με επίσημο διάγγελμα

    Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί πρόκειται να απαντήσει σύντομα, με τηλεοπτικό διάγγελμα, στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη νέα στρατηγική του έναντι της Τεχεράνης, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Καταγγέλλουν το Ιράν αλλά δεν αποχωρούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά οι ΗΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπ για Βόρεια Κορέα: «Μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: «Διαχειρίσιμη» προς το παρόν η απειλή της Βόρειας Κορέας λέει ο Λευκός Οίκος

     



    ΣΧΟΛΙΑ