• Top Stories

    Νέα απόρριψη του 2ου αιτήματος της Τουρκίας – Δεν εκδίδονται άλλοι 3 στρατιωτικοί

    Τούρκοι


    Στην απόρριψη και του δεύτερου τουρκικού αιτήματος προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών, αποφασίζοντας ομόφωνα να μην εκδώσει στη γείτονα χώρα ακόμα τρεις από τους συνολικά οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που φέρονται να συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

    Οι δικαστές, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, έκριναν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Τουρκία, όσον αφορά στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, από τις πρόσφατες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, με τις οποίες είχαν απορριφθεί τα πρώτα τουρκικά αιτήματα για τους 8 εκζητούμενους.

    Οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι οι 3 Τούρκοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι εάν δεν κρατούνται για άλλη αιτία.

    Ωστόσο, συνεχίζουν να κρατούνται διοικητικά καθώς οι αποφάσεις για το υποβληθέν αίτημα ασύλου, ακόμα δεν έχουν εκδοθεί.

    Την περασμένη εβδομάδα το Εφετείο είπε «όχι» στην έκδοση των πρώτων 3 εκζητούμενων και αύριο κρίνεται η τύχη των τελευταίων 2.

    «Κινδυνεύουν αν εκδοθούν»

    Για ίδιες πράξεις που ήδη έχει αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη ζητείται για δεύτερη φορά η παράδοση των αξιωματικών, με εξαίρεση την προσθήκη μιας πλημμεληματικής κατηγορίας, σύμφωνα με την εισαγγελέα Εφετών Ευγενία Κυβέλου.

    «Στην Τουρκία δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα -τόνισε στην αγόρευση της- από τότε που ο Άρειος Πάγος απέρριψε το πρώτο αίτημα με το σκεπτικό ότι κινδυνεύουν με βασανισμούς, να μην έχουν μία δίκαιη δίκη, ακόμα και με θανατική ποινή, μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν. Όλα αυτά δεν μπορούν να διασκεδαστούν ούτε από τις έγγραφες διαβεβαιώσεις των τουρκικών αρχών ότι θα σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καράφλας: Τι είχε πει σε συνέντευξη του για τον «πόλεμο» στη νύχτα της Αθήνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πολάκης βάζει στολή και χειρουργεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γλυκά Νερά: Ο βαρυποινίτης «καράφλας», το συμβόλαιο θανάτου και η μαφιόζικη εκτέλεση του Γρίβα



    ΣΧΟΛΙΑ