• Top Stories

    «Ναι» από το ΣτΕ σε προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Ελαιώνα

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Την προσωρινή εγκατάσταση και λειτουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα Αττικής ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές δύο εταιριών της περιοχής, που ζητούσαν να ακυρωθούν δύο υπουργικές αποφάσεις και να μη δημιουργηθεί ο ΣΜΑ, στον οποίο θα γίνεται η διαχείριση 140 τόνων αποβλήτων ημερησίως.

    Η άδεια προσωρινής λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα ισχύει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020 και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί μόνιμα η κλειστή εγκατάσταση ΣΜΑ, σε χώρο εκτάσεως 18 στρεμμάτων μεταξύ των οδών Κηφισού, Αγίας ΄Αννης, Πέτρου Ράλλη και Ορφέως.

    Οι εταιρίες που προσέφυγαν στο ΣτΕ υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού θα υποβαθμίσει την περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στη δημόσια υγεία.

    Ωστόσο, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 2220/2017 απόφαση του, απέρριψε ως αβάσιμες τις προσφυγές των εταιριών κρίνοντας ότι «οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουν εγκριθεί λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2020 και αποκλείεται η συνέχιση λειτουργίας του κινητού ΣΜΑ μετά την 9.9.2020, διότι τότε θα καταλυόταν η προσωρινότητα του σχεδιαζόμενου έργου, το οποίο από τη φύση του, λόγω του κινητού χαρακτήρα των εγκαταστάσεών του, δεν μπορεί να λειτουργήσει επί μακρόν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσακαλώτος: Εύχομαι το παράδειγμα της Ελλάδα να εμπνεύσει και άλλους λαούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αποστάσεις από Κουρουμπλή παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γονείς θυμάτων τροχαίων σε Κοντονή: «Καμία επιείκεια στους ασυνείδητους οδηγούς»



    ΣΧΟΛΙΑ