ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μουρεσάν: «Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε εξαιρετικό παράδειγμα στην εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»
Δηλώσεις για την Ελλάδα πραγματοποίησε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, μετά το Eurogroup:
«Όσο λιγότερο μιλάμε για την Ελλάδα στο Eurogroup τόσο καλύτερο σήμα για το μέλλον. Η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε “επίσημα” με την έγκριση της δόσης των 8,5 δισεκατομμυρίων και την εκταμίευση σήμερα των 7,7 δισεκατομμυρίων εξ αυτών».
«Αυτά είναι πολύ καλά νέα καθώς και η επιβράβευση για μια χώρα και ένα λαό που κάνει προσπάθειες, θυσίες και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση ανοίγει το κεφάλαιο της ανάκαμψης, της εμπιστοσύνης, των επενδύσεων και της απασχόλησης που μπορεί να ακολουθήσει για την Ελλάδα».
Τέλος, ρωτήθηκε για το πότε η Επιτροπή θα τερματίσει τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας:
«Να έχετε λίγη ακόμα υπομονή. Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα είναι στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, θέλουμε όλοι η επίσκεψη να πάει καλά», ήταν η απάντησή του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. από τον ESM
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 20 Ιουλίου η απόφαση του ΔΝΤ για το νέο δάνειο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα σχεδιάζει αναπτυξιακή τράπεζα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ολοκληρώθηκε η εξεταστική διαδικασία για την εισαγωγή 1.166 μαθητών και μαθητριών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
- Ο Πούτιν λέει ότι σκέφτεται συνεχώς το θέμα της διαδοχής του
- Πρίγκιπας Χάρι: Έξαλλοι οι Βρετανοί μετά την «προσβλητική» συνέντευξη για Κάρολο
- Τασούλας: Ο Π. Μολυβιάτης υπήρξε ένας ευπατρίδης της δημόσιας ζωής που μας αφήνει ένα σπάνιο παράδειγμα υψηλού ήθους και σεμνού πατριωτισμού
